If: – Det kan bli kamp om håndverkerne i månedene fremover

Tusenvis av bygg må repareres etter ekstremværet «Hans». Det kan forårsake kapasitetsutfordringer innen håndverkertjenester, sier If. – Det er ikke signaler jeg har fått fra bransjen.
KAPASITETSUTFORDRINGER: Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, sier det kan bli kamp om håndverkerne etter ekstremværet «Hans». | Foto: If
KAPASITETSUTFORDRINGER: Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, sier det kan bli kamp om håndverkerne etter ekstremværet «Hans». | Foto: If

Ekstremværet «Hans» har medført store vannskader i både private bygg og næringsbygg. Forsikringsselskapet If har mottatt over 1000 skademeldinger relatert til ekstremværet, og tallet er stigende, opplyser de i en pressemelding.

– Svært mange har fått hjelp tidligere i uken med regnvann i kjelleren etter «Hans». Heldigvis har det vært mulig å komme i gang med vannfjerning og tørking i stadig flere flomrammede boliger og bedrifter også, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

Mulige kapasitetsutfordringer

Han varsler at det kan bli kapasitetsutfordringer innen håndverkertjenester de kommende månedene. 

– Når mange tusen kjellere, førsteetasjer, produksjonslokaler og lagerbygg skal repareres samtidig, vil det dessverre kunne ta noe lenger tid enn vanligvis å bygge opp igjen etter en enkeltstående vannskade. Det blir alltid én av konsekvensene ved slike store naturhendelser, sier kommunikasjonssjefen i If.

Randi W. Krogstad, daglig leder i Entreprenørforeningen Innlandet | Foto: EBAI
Randi W. Krogstad, daglig leder i Entreprenørforeningen Innlandet | Foto: EBAI

Ingen slike signaler

Randi W. Krogstad, daglig leder i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Innlandet (EBAI), forteller til EiendomsWatch at hun foreløpig ikke kjenner seg igjen i spådommen om kapasitetsutfordringer. Dette til tross for at Innlandet er området som har blitt hardest rammet av ekstremværet.

– Det er ikke signaler jeg har fått fra bransjen. Nå kan ikke jeg snakke på vegne av flere enn EBAI sine medlemmer, men vi har ikke opplevd noen økt etterspørsel den siste uka. Vi kunne fint håndtert mer, sier hun.

– Dersom etterspørselen øker så er vi klare til oppdrag innen reparering, nybygg, tilbygg og riving. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo