Skal bygge boligrigg med plass til opptil 400 i Arendal

Det skal bygges en gigantisk boligrigg i forbindelse med utbyggingen av Morrow Batteries’ nye fabrikk i Arendal, som skal huse inntil 400 personer. (Korrigert 10:01)
BYGGER STORT I ARENDAL: Morrow Batteries setter opp fabrikk, som gir behov for innkvartering. | Foto: Morrow Batteries
BYGGER STORT I ARENDAL: Morrow Batteries setter opp fabrikk, som gir behov for innkvartering. | Foto: Morrow Batteries

Morrow Batteries bygger en batterifabrikk til anslagsvis 30 milliarder kroner i Arendal. For å huse alle de utenlandske arbeiderne, skal det derfor bygges et nytt hotell like ved fabrikken, skriver Tvedestrandposten. 

Pressekontant Naja Boone i Morrow Batteries understreker overfor Finansavisen at dette ikke er et hotell, men en boligrigg for leverandørenes ansatte, ikke for Morrow-ansatte.

Bygger opp et lite samfunn

Boligriggen, kalt Eyde House, har ansatt Morten Halvorsen som site manager.

– Jeg er ansatt av et selskap som heter Toma som har fått i oppdrag å drifte hotellet. Vår jobb blir å være med på å bygge et helt lite nytt samfunn der. Både ledelsen i Morrow og de ansvarlige i Arendal kommune er veldig opptatt av at vi må klare å få folk til trives der, sier Halvorsen til Tvedestrandsposten. En stor del av disse kommer fra Sø-Korea.

Tomagruppen er en Facility Management-aktør med rundt 4500 ansatte og en omsetning på 2,2 milliarder kroner i fjor.

Byggeplanene for boligriggen skal lanseres 5. september.

Morrow: Feil i lokalavis

Boone opplyser til EiendomsWatch at opplysningene i Tvedestrandsposten dessverre er litt feil.

I artikkelen het det at anlegget skulle bygges opp gradvis, fra i første omgang rundt 200 rom, til deretter 750 rom og kanskje opp mot 1000 rom.

– Det vi har planer om er en boligrigg (dette er ved batterifabrikken, og hotell vil være en misvisende beskrivelse), for først 250 personer, så økende til 400. Om behovet blir større enn det, vet vi ennå ikke, opplyser hun i en e-post.

– Boligriggen skal huse de i hovedsak sør-koreanske spesialist-arbeiderne som skal montere det tekniske utstyret på batterifabrikken. Vi er stolte av dette arbeidet og etablerer for dem det som er Norges største koreanske restaurant, sier hun.

– Vi har tidligere sagt at Morrow vil skape rundt 2500 arbeidsplasser, samt ringvirkninger av dette, men de kommer nok alle til å finne boliger på sørlandskysten, sier Boone.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo