DNB Eiendom: – Hyttemarkedet holder seg godt

Selv om det er mindre aktivitet og prisnedgang i mange områder, holder hyttemarkedet seg fortsatt godt, sier segmentsjef for fritidsbolig, Tone C. Krange.
HOLDER STAND: Tone C. Krange i DNB Eiendom sier mange har spådd en større nedtur i hyttemarkedet enn vi har sett sålangt. | Foto: DNB Eiendom
HOLDER STAND: Tone C. Krange i DNB Eiendom sier mange har spådd en større nedtur i hyttemarkedet enn vi har sett sålangt. | Foto: DNB Eiendom

«Selv om det er mindre aktivitet og prisnedgang i mange områder, holder hyttemarkedet seg fortsatt godt. Mange har spådd en større nedtur enn det vi har sett så langt etter knallsterke koronaår», skriver DNB Eiendom i en pressemelding.

– At prisene på fritidsboliger skulle ned var alle forberedt på. Den kraftige prisoppgangen under korona måtte føre til en korreksjon. Men likevel holder hyttemarkedet seg godt – og kanskje til og med bedre enn ventet, sier segmentsjef for Fritidsbolig i DNB Eiendom, Tone C. Krange. 

– Attraktive hytter blir solgt til en god pris nesten uansett. I områder med populære alpinhytter og attraktive sjøhytter opplever vi fortsatt prisoppgang og stor etterspørsel. De store helårs alpindestinasjonene tiltrekker seg økt turisme og interesse for kjøp fra utlendinger på grunn av en svekket krone. Prisnivået i disse områdene vil holde seg godt også fremover tror vi, sier hun.

Ifølge pressemeldingen er et lavere volum hytter solgt gjennom megler sammenlignet med i fjor. 67 prosent av hyttene blir nå solgt under prisantydning, en økning fra 50 prosent samme periode i fjor. Medianpris og gjennomsnittspris er ned henholdsvis 5,3 og 1,2 prosent, mens kvadratmeterprisen har økt med 1,7 prosent. Det tar også lengere tid å selge nå - i snitt 102 dager, opp fra 67 dager i fjor.

– Det tyder på et marked der prisene flates ut eller er på vei svakt nedover, sier Krange, som mener hyttemarkedet ikke har sett noen kraftig knekk.

– Hyttemeglerne jeg snakker med har ikke inntrykk av det er en voldsom økning i de som må selge hytta på grunn av økte kostnader som renter, strøm, generell prisøkning, mer de vanlige drivere som endrede livssituasjoner og for lite bruk. Men dette kan endre seg gjennom høsten og vinteren for eksempel ved større renteøkning eller høyere strømpris enn forventet, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo