Obos melder seg inn i NHO

Norges største boligbyggelag, Obos, melder seg inn i Norges største felleskap for arbeidsgivere. – Behovet for en sterk partner som NHO har gjort seg gjeldende, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj.
HAR FUNNET HVERANDRE: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og NHO-sjef Ole Erik Almlid. | Foto: NHO
HAR FUNNET HVERANDRE: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og NHO-sjef Ole Erik Almlid. | Foto: NHO

– Det er med stor glede vi ønsker Obos sine virksomheter velkommen til NHO. Sammen står vi sterkere for å bygge fremtidens samfunn og skape gode rammevilkår for næringsliv og eiendomsutvikling, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en pressemelding.

Obos er en av Norges største boligbyggere med over en halv million medlemmer. 

– Når Obos nå for første gang knytter seg til en arbeidsgiverorganisasjon, er vi glade for å bli en del av NHO. Obos har vokst betydelig over flere år, og i takt med utviklingen i arbeidsmarkedet har behovet for en sterk partner som NHO gjort seg gjeldende. Vår inntreden i NHO betyr at alle datterselskaper blir tilknyttet organisasjonen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Lars Jacob Hiim, administrerende direktør for Boligprodusentenes Forening, ser muligheter når Obos blir en del av NHO.

– Det er en stor glede å ønske Norges største boligbygger som fullt medlem i Boligprodusentene. Vi ser frem til å samarbeide med en fremoverlent og løsningsorientert virksomhet som Obos. Norge har nå en nyboligkrise, og Obos er en viktig aktør for å få snudd utviklingen. Obos har også engasjert seg i sosial bærekraft innen boligutvikling, noe som er en viktig satsing for foreningen, sier Hiim.

Obos blir en del av NHO-foreningene Byggenæringens Landsforening, Boligprodusentenes Forening og Norsk Eiendom.

– Obos ønsker å bidra til økt engasjement internt og troverdighet utad for NHO knyttet til bolig og byutvikling. Dette et område som berører nær sagt alle i samfunnet, og som medlemsbasert organisasjon vil vi bidra med viktige perspektiver. Vi ser fram til å bruke våre erfaringer og kunnskaper om samfunnet og boligsektoren inn i de diskusjoner og prioriteringer som NHO vil ha framover, sier Siraj i meldingen.

Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom ser muligheter på tvers av de ulike NHO-foreningene:

– Det er veldig gledelig at hele Obos-konsernet nå kommer inn i NHO-familien. Med det får vi en enda sterkere representasjon av eiendoms- og boligbransjen i hovedorganisasjonen, og som bransjeforening har vi allerede stor glede og nytte av å ha Obos Eiendom i vår medlemsmasse, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo