Buchardt og Rema 1000 kjøper stort utviklingsområde i Kristiansand

Flere utviklingseiendommer sentralt på Lund i Kristiansand har skiftet eier. Emil Paaske og Anders Buchardt er blant kjøperne, som vil tilby gode boliger og spennende butikklokaler.
GJØR STORHANDEL I KRISTIANSAND: Fra venstre: Anders Buchardt, Emil Paaske, Jostein Haugen, Terje Ragnar Hansen, Jan Omli Larsen | Foto: Malling & Co
GJØR STORHANDEL I KRISTIANSAND: Fra venstre: Anders Buchardt, Emil Paaske, Jostein Haugen, Terje Ragnar Hansen, Jan Omli Larsen | Foto: Malling & Co

Agate Utvikling, Rema Etablering Sør, Spenst Holding og Kristiansand Næringsselskap kjøper flere utviklingseiendommer sentralt på Lund i Kristiansand.

Eiendommene inngår i reguleringsplanen for Marviksletta og planlegges utviklet til bolig- næringsformål i nær fremtid. I henhold til reguleringsplanen kan det utvikles rundt 250-300 boliger og 3000–4000 kvadratmeter næringsarealer på området. 

– Vi er svært fornøyde med kjøpet på Lund, og gleder oss til å utvikle et skikkelig bra prosjekt og videreføre den gode utviklingen av området. Marvika og Lund har fantastiske bokvaliteter, og vi ser frem til å tilby gode boliger og spennende butikklokaler», sier styreleder i Lundsletta Utvikling og daglig leder i Agate Utvikling, Emil Paaske, i en pressemelding.

Agate Utvikling er eiet av Emil Paaske og Anders Buchardt. 

Spenst Holding ved Jostein Haugen vil forestå den daglige utviklingen av prosjektet. Haugen har sammen med Buchardt lang fartstid med gjennomføring av vellykkede boligprosjekter i sørlandskommunen, herunder Gurines Hage på Hamresanden og Hånes Panorama, opplyses det.

Rema-butikk inngår

En Rema-butikk inngår i eiendomskjøpet, og også Terje Ragnar Hansen, daglig leder i Rema Etablering Sør, ser frem til å sette spaden i jorden. 

– Rema 1000 har vært til stede på Lund i mange år, og det skal vi være også i fremtiden. Vi gleder oss til å utvikle og åpne en ny og enda bedre lavprisbutikk på Lund, sier Hansen. 

KNAS blir med videre

Kristiansand Næringsselskap (KNAS) er både selger og videre medeier i prosjektet.

– Vi er veldig glade for at det tilkommer nye eiere på Marviksletta, og ser frem til at området videreutvikles i henhold til planen, sier Jan Omli Larsen, daglig leder i KNAS.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DETTE INNGÅR: Illustrasjon hvor eiendommene er markert | Foto: Malling & Co
DETTE INNGÅR: Illustrasjon hvor eiendommene er markert | Foto: Malling & Co

Fornøyd Malling-topp

Malling & Co Investments har vært tilrettelegger av kjøpet, og Senior Investment Manager Kristine Holen Hauge er svært fornøyd med gjennomført transaksjon. 

– Vi skjønte raskt at dette utviklingsprosjektet var en spennende investeringsmulighet som ville være interessant for flere av våre investorer. Vi tror prosjektets nye eiere har de beste forutsetninger for å gjennomføre den utviklingen området fortjener, og er stolte av å ha bidratt til å få dette i havn. Dette er en av flere transaksjoner med boligfokus vi gjør i år som viser at dette segmentet står seg bra i dagens marked, sier Holen Hauge. 

Tilrettelegger og rådgiver for selger har vært Næringsmegleren AS ved Gunnar S. Sædberg og Jens Helge Hodne. 

–Vi er svært fornøyd med å ha funnet en kjøper med bred kompetanse og økonomiske muskler til å gjennomføre den videre utviklingen av et av Kristiansands mest attraktive områder, sier Sædberg. 

Selgerne

Eiendommene selges av de tre partene God Driv AS ved Tore Gustav Drivenes, Kristiansand Næringsselskap ved Jan Omli Larsen og JONO ved Jon Nordmo.

Kjøpers rådgivere har vært Wikborg Rein, Crowe og BER.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo