Selvaag Bolig-sjefen: – Vi selger om lag en bolig hver dag nå

– Markedsforholdene tatt i betraktning har Selvaag Boligs salg vært tilfredsstillende, og i september hadde vi flere vellykkede salgsstarter, sier administrerende direktør Sverre Molvik.
RAPPORTERER OM LAVRERE SALG: Hittil i år har Selvaag Bolig solgt 336 boliger for 1980 millioner kroner, melder Sverre Molvik. | Foto: Vidar Sandnes
RAPPORTERER OM LAVRERE SALG: Hittil i år har Selvaag Bolig solgt 336 boliger for 1980 millioner kroner, melder Sverre Molvik. | Foto: Vidar Sandnes

Selvaag Bolig solgte 85 boliger for 543 millioner kroner i tredje kvartal, skriver selskapet i en børsmelding

Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs andel i samarbeidsprosjekter, endte på 77 boliger for 479 millioner kroner. Det er 40 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

Hittil i år har selskapet solgt 336 boliger for 1980 millioner kroner. Nettosalget for den samme perioden er 271 boliger med en samlet verdi på 1577 millioner kroner.

– Nyboligmarkedet har som forventet vært rolig på grunn av økende boliglånsrente, høye byggekostnader og generell makroøkonomisk usikkerhet. Markedsforholdene tatt i betraktning har Selvaag Boligs salg likevel vært tilfredsstillende, og i september hadde vi flere vellykkede salgsstarter i Stor-Oslo, Stavanger og Stockholm, sier administrerende direktør Sverre Molvik i meldingen.

– Vi selger om lag en bolig hver dag nå og forutsetningene er til stede for et mer stabilt nyboligmarked fremover. Boligbehovet er stort, tilbudssiden for nye boliger er lav, byggekostnaden er fallende, og den varslede rentetoppen er nært forestående, sier han. 

Det ble igangsatt bygging av netto 57 boliger, ferdigstilt 90 boliger, og overlevert 74 boliger til kjøper. Hittil i år har Selvaag Bolig igangsatt bygging av 145 boliger, ferdigstilt 413 boliger og overlevert 379 boliger til kjøper. 

Per 30. september hadde Selvaag Bolig 985 boliger under bygging og 60 ferdigstilte boliger som ikke var solgt. 

I tredje kvartal 2022 solgte Selvaag Bolig 102 boliger brutto for 554 millioner kroner. Nettosalget i tredje kvartal 2022 var på 83 boliger for 439 millioner kroner. I løpet av de ni første månedene av 2022 solgte Selvaag Bolig 512 boliger brutto for 2708 millioner kroner. Nettosalget i samme periode var på 404 boliger for 2108 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo