Boligprisene falt i hele landet i tredje kvartal

Samtlige av landets regioner opplevde boligprisfall, og den var sterkere enn vanlig i tredje kvartal, ifølge Eiendom Norge.
Boligprisene falt mer enn normalt i tredje kvartal, og over hele landet. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Boligprisene falt mer enn normalt i tredje kvartal, og over hele landet. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det kommer fram i de sju regionsrapportene for tredje kvartal som organisasjonen presenterte fredag.

– Det er normalt med nedgang i boligprisene i tredje kvartal, men i år var nedgangen noe sterkere enn tidligere år, sier sjef for kommunikasjon og politikk Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Eiendom Norge la fram boligboligprisstatistikk for tredje kvartal 2023 i syv regionsrapporter. Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

Svakest utvikling hadde Notodden, der boligprisene falt med 6,6 prosent, mens de falt med hele 6 prosent i Hammerfest og 5,3 prosent i Steinkjer. I distriktsområdene i Vestfold og Telemark falt prisene med kun 0,1 prosent.

Sterkest utvikling de siste fire kvartalene hadde Haugesund og Karmøy med en oppgang på 6,8 prosent. I tillegg hadde Grimstad og Lillesand en oppgang på 6,1 prosent og Sola og Randaberg en oppgang på 5,3 prosent. Svakest utvikling hadde Ringerike med en nedgang på 7,7 prosent.

– Vestlandet og Sørlandet skiller seg ut som områdene med sterkest vekst i landet, noe vi også har sett i den månedlige boligprisstatistikken. Vi knytter denne utviklingen til at boligprisutviklinger her lenge har vært svak. Når olje- og gassnæringen som særlig har tilholdt på Sør-Vestlandet går godt igjen bidrar til dette en mer positivt utvikling i boligpriser her, forteller Lundesgaard.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo