Obos med byggestart på Ulven til tross for 0 solgte boliger: – Obos skal fortsette å bygge, selv i dårlige tider

Selskapet starter bygging av 264 nye boliger på Ulven. «Vi tror på stor etterspørsel etter nye boliger i Oslo når disse boligene nærmer seg ferdigstillelse», skriver Siraj.
BYGGESTART: Obos starter bygging av 264 nye boliger på Ulven, til tross for at 0 av dem er solgt. | Foto: Erik Burås
BYGGESTART: Obos starter bygging av 264 nye boliger på Ulven, til tross for at 0 av dem er solgt. | Foto: Erik Burås

Obos fortsetter sin omfattende utbygging av Ulven og starter nå opp byggetrinnet Ulvenplassen. Byggingen starter uten at det er gjort forhåndssalg, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Det bygges for få boliger i Oslo og boligmangelen vil øke enda mer de neste årene grunnet lavkonjunktur i markedet. Når Obos nå velger å sette i gang bygging av 264 boliger uten forhåndssalg, er det for å bidra til å redusere boligmangelen og ha nye boliger å tilby medlemmene våre når boligmarkedet er tilbake, sier konserndirektør for boligutvikling storby i Obos, Ingunn Andersen Randa.

«Når dette står ferdig i første halvår 2026, vil om lag to tredjedeler av Obos sin utbygging av Ulven være ferdigstilt», heter det i pressemeldingen. 

Krevende nyboligmarked

Boligene i prosjektet varierer i størrelse, fra ettroms-leiligheter om rundt 30 kvadratmeter til femroms-leiligheter på over 160 kvadratmeter.

– Nyboligmarkedet er krevende for tiden, men vi mener det er viktig å opprettholde en kontinuitet i boligbyggingen og starte dette boligprosjektet nå, sier Stian Svae, daglig leder i det Obos-eide selskapet Ulven Bolig.

En snau fjerdedel av boligene vil være seniorboliger, noe Obos sier de merker økende behov for. I Oslo forventes det at antallet eldre over 80 år vil dobles innen 15 år.

– Noe av det unike med dette prosjekter er et seniorkonsept med 62 boliger, i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg. Seniorkonseptet får gode fellesarealer innendørs og utendørs, og en egen husvert som skal skape et godt og spennende bomiljø og være tilgjengelig for beboerne, sier Svae.

Fortsetter å bygge i dårlige tider

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj skriver i et LinkedIn-innlegg at «Obos skal fortsette å bygge, selv i dårlige tider, når forutsetningene for å gjøre det er tilstede». Han skriver videre at salget sannsynligvis ikke starter før 2024/25 for boligene som vil stå klare i 2025/2026.

«Vi tror på stor etterspørsel etter nye boliger i Oslo når disse boligene nærmer seg ferdigstillelse. Ved å få i gang disse boligene skal medlemmene i Obos ha et tilbud i en tid der få nye boliger står klare til innflytting», skriver Siraj.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo