Nordea: Ser tydelige tegn til fallende boligpriser

Nordea hadde fortsatt utlånsvekst i tredje kvartal på tross av trangere tider. Banken oppgir at de nå ser tydelige tegn til fallende boligpriser.
SER LAVERE BOLIGPRISER: Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge | Foto: Nordea / PR
SER LAVERE BOLIGPRISER: Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge | Foto: Nordea / PR
NTB

I årets tredje kvartal økte Nordea Norge utlån til privatkunder med 1,3 prosent til 389 milliarder kroner, men veksten har dempet seg gjennom året.

Det er fortsatt stor pågang etter finansieringsbevis fra kunder, men boligmarkedet viser tegn til lavere aktivitet og fallende priser, skriver den norske delen av konsernet i en pressemelding.

Les mer om Nordea-tallene hos vår søsteravis FinansWatch

– Vi ser tydelige tegn til fallende priser på tvers av landet. Samtidig er det pågang etter mindre leiligheter og i sentrumsnære områder. Mange tar kontakt og ønsker å forstå hvilke muligheter de har til å kjøpe bolig uten å ta for stor risiko, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Norske husholdninger har begynt å dempe forbruket, og vi merker også at det er flere som tar kontakt for råd om egen økonomi, sier Storset.

Samtidig er har det samlede innskudd fra husholdninger økt med 3 milliarder kroner i løpet av kvartalet, og hittil i år har innskudd fra privatpersoner økt med 5,4 prosent.

Torsdag la det nordiske konsernet også fram sine kvartalsresultater. Der kommer det fram at Nordea tjente 1,8 milliarder euro i tredje kvartal og hadde renteinntekter på 1,9 milliarder euro. Resultatet tilsvarer rundt 21 milliarder norske kroner med dagens kurs. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo