DNB Næringsmegling: Verdivurdering går mot rekord

– Vi opplever betydelig etterspørsel etter rådgivning og økende oppdragsmengde innen uavhengig verdivurdering, sier Richard Gilde, direktør for Verdivurdering i DNB Næringsmegling.
TEAMET: fra venstre: Anders Steinsland Haugan, Even Øverli, Jeremy Nicholas, Richard Gilde, Håkon Lindvik Stubrud | Foto: DNB Næringsmegling
TEAMET: fra venstre: Anders Steinsland Haugan, Even Øverli, Jeremy Nicholas, Richard Gilde, Håkon Lindvik Stubrud | Foto: DNB Næringsmegling

Verdivurderingsteamet i DNB Næringsmegling har opplevd sterk omsetningsvekst hittil i år sammenliknet med samme periode i fjor, skriver selskapet i en pressemelding. Innen utgangen av 2023 vil selskapet ha gjennomført mer enn 1200 uavhengige verdivurderinger av fast eiendom til en totalverdi over 250 milliarder kroner. 

«Eiendomsaktørene opplever i dag stor usikkerhet om verdien på egne eiendommer, da er det naturlig at behovet for verdivurdering øker. Økt oppmerksomhet fra offentlige tilsynsorganer og krav om verdivurdering henger sammen med at de lange rentene har steget med 150 basispunkter», heter det.

– Vi opplever betydelig etterspørsel etter rådgivning og økende oppdragsmengde innen uavhengig verdivurdering. Vi opplever at markedet setter pris på vår integritet og har tiltro til våre verdivurderinger, sier Richard Gilde, direktør for Verdivurdering i DNB Næringsmegling. 

Gilde har mer enn 25 års erfaring med næringseiendom og er MRICS-sertifisert (Member of Royal Institution of Chartered Surveyors) siden 2015. 

– Domstolene kaller oss eksempelvis ofte inn som sakkyndig vitne i rettstvister, sier Gilde i meldingen.

Det pekes også på at lokalkunnskap og nærhet til markedet i alle storbyene gir meglerselskapet et unikt referansegrunnlag. 

– Vi er i dag er den største verdivurdereren av utviklingseiendom til bolig. Vi har en stor referansebase for tomtebelastning på boligcase som konkurrentene våre ikke har. Dette har vi lykkes å kapitalisere på, sier Gilde.

Han trekker frem at man har et sterkt kunnskapsdrevet verdivurderingsmiljø i DNB Næringsmegling som del av Norges største eiendomsmiljø. 

– Verdivurderingsteamet består av dyktige rådgivere, som utfyller hverandre med masse ungdommelig energi, bakgrunn fra banken og analyse. Denne kompetansebredden er viktig når man skal verdsette eiendom for å belyse en problemstilling fra ulike vinkler. Det gir bedre resultater, sier Gilde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo