Hun er Heimstadens nye direktør for privatisering

Rita Berg Hansen starter i dag i direktørstillingen, som skal lede den strategiske enheten i Heimstaden-konsernet.
NYANSETTELSE: Rita Berg Hansen er ansatt som Group Director of Privatisation i Heimstaden. | Foto: Bonava
NYANSETTELSE: Rita Berg Hansen er ansatt som Group Director of Privatisation i Heimstaden. | Foto: Bonava

Heimstaden har ansatt Rita Berg Hansen som Group Director of Privatisation. 

– Heimstaden går inn i en ny fase med økt fokus på privatisering. Jeg gleder meg til å støtte utviklingen av denne viktige funksjonen på tvers av våre markeder. Heimstadens smidige, entreprenørskapsorienterte tilnærming stemmer overens med min bakgrunn, og jeg ser frem til å samarbeide med deres talentfulle team, sier Berg Hansen via en pressemelding fra sin nye arbeidsgiver.

Hun har tidligere hatt lignende lederroller i selskaper som Bonava, Veidekke Eiendom (Nordr) og Eie Eiendomsmegling.

Rett på jobb

Tiltredelse er i dag, 1. november, og den nye direktøren rapporterer til operativ direktør (COO) i Heimstaden, Eddo Rats.

– Jeg er glad for å ønske Rita velkommen til teamet vårt. Hennes uvurderlige strategiske eiendomsekspertise, innsikt og erfaring samsvarer perfekt med prioriteringene våre, sier Rats via pressemeldingen.

I forbindelse med resultatfremleggelsen i oktober meldte Heimstaden Bostad om planer å selge leiligheter for 85 milliarder svenske kroner, noe som vil ta anslagsvis åtte år. Det åpnes imidlertid for salg av hele porteføljer, ikke bare enkeltboliger.

– Vi har understreket viktigheten av privatisering i eiendomsstrategien vår for å strømlinjeforme porteføljen, og Ritas rolle vil være avgjørende for å støtte og forbedre våre lokale desinvesteringslag på tvers av våre markeder, fortsetter han.

I et «lovende» salgsspor

Privatiseringsplanen som styret har godkjent har som mål å oppnå 20 milliarder svenske kroner i bokførte salg innen 2025, med en 20 prosent premie på bokverdi.

«Foreløpige resultater er lovende, med en 31 prosent premie på bokverdi fra salget av 127 enheter til dags dato», skriver Heimstaden.

Etter pilotfasen vil planen intensiveres og gå inn i en opptrappingsfase i de kommende kvartalene for å støtte opp under avdragsprogrammet deres og forbedre kredittratingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo