Neptunes planer møtte stor lokal motstand – nå er et revidert forslag lansert

– Det har vært et enormt lokalt engasjement over lang tid rundt dette prosjektet, og det er nå revidert ytterligere for å komme lokalbefolkningen og aksjonsgruppen i møte, prosjektleder Sven Mile.
LANSERER REVIDERTE PLANER: Prosjektleder Sven Mile i Neptune. | Foto: Neptune
LANSERER REVIDERTE PLANER: Prosjektleder Sven Mile i Neptune. | Foto: Neptune

Etter mye frem og tilbake har Neptune Properties (Gjelsten Bolig) lansert reviderte planer for bydelssenteret på Lindeberg i Groruddalen i Oslo. Det skjer 10 år etter at de første planene ble lansert.

Planene fra Neptune og partnerne JIB Eiendom ved Ivar Bjørtomt og NorgesGruppen har vært omstridt. Disse ble møtt med et voldsomt engasjement lokalt, hvor flere aksjonsgrupper ble etablert. Dessuten kom Byantikvaren på banen og vurderte å plassere Lindeberg senter på gul liste.

140 boliger

I det reviderte forslaget legges det opp til omregulering av Jerikoveien 1-9 med sikte på å legge til rette for å videreutvikle og aktiviseres dagens nærsenterområde og å bygge boliger på dagens parkeringsplass. 

Forslaget vil muliggjøre 20.280 kvadratmeter (BRA) innen planområdet, hvorav 5820 kvadratmeter eksisterende bebyggelse som opprettholdes. I tillegg vil eksisterende barnehage kunne utvides. Det legges opp til rundt 140 boenheter, hovedsakelig i nytt boligfelt på dagens parkeringsplass, men også i nybygg som erstatter dagens bygg sydøst for torget. På bakkeplan vil bygningene mot torget få publikumsrettede formål, som kan aktivisere torget, fremgår det av forslaget.

– Kommer lokalbefolkningen og aksjonsgruppen i møte

– Vi har nettopp sendt inn forslag til endringer i boligprosjektet på Lindeberg til kommunen. De største endringene er å fjerne høybygg og å redusere størrelser og volumer. Det har vært et enormt lokalt engasjement over lang tid rundt dette prosjektet, og det er nå revidert ytterligere for å komme lokalbefolkningen og aksjonsgruppen i møte, prosjektleder Sven Mile i en melding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENDRER LINDEBERG: Neptune vil blant annet bygge boliger. | Foto: Neptune
ENDRER LINDEBERG: Neptune vil blant annet bygge boliger. | Foto: Neptune
Han sier at Lindeberg er et område som har fått lite oppgradering og fornyelse de siste 50 år, med støy fra E6 og lite aktivitet rundt torget. 

– Vårt mål er å gi området et ordentlig løft, og å gjøre det til en mer levende og grønnere bydel, med sosiale møteplasser for de som bor der. Derfor er vi også veldig opptatt av innspill og god dialog med naboene, sier prosjektlederen.

– Vi har hatt møter med styrene i de omkringliggende borettslagene og fått gode innspill og tilbakemeldinger. Vi opplever også positiv stemning hos lokale politikere, og uvanlig stor støtte fra kommunen for dette prosjektet, som mener det er behov for en transformasjon av Lindeberg, sier Mile.

– Håper dere med det nye forslaget at protestene fra lokale beboergrupper stilner?

– Vi håper selvsagt de ser at vi forsøker å imøtekomme en rekke elementer og ser frem til dialog og samarbeid om det nye forslaget, sier prosjektlederen til EiendomsWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo