Obos' sjeføkonom overrasket over prisoppgang

– Markedet for brukte Obos-boliger i Oslo har vært mer motstandsdyktig mot renteøkninger og økte levekostnader enn antatt, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.
MELDER OM PRISØKNING: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos | Foto: Obos
MELDER OM PRISØKNING: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos | Foto: Obos

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent. 

Det ble omsatt 12 prosent færre Obos-boliger i Oslo i november i år enn i samme måned i fjor, og 13 prosent færre enn snittet siste fem år. 

Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener dette, sammen med lav bruk av forkjøpsretten, viser at markedet har roet seg. Samtidig var bruken av forkjøpsretten i Oslo høyere i november enn i oktober. Omsetningstiden har økt noe, men det selges fortsatt en god del boliger raskt i Oslo, opplyses det.

– Samtidig er det oppnådd bra priser på det som er omsatt. Det kan skyldes at mange velger å utsette salget dersom de ikke er fornøyd med prisen, sier Monsvold.

Etter et større prisfall på Obos-boliger i Oslo enn normalt i oktober, holdt prisene seg omtrent uendret fra oktober til november. 

– Prisutviklingen var omtrent som snittet siste ti år - hvis vi ser bort fra november i fjor som var unormalt svak. Vi hadde ventet at prisene i hovedstaden ville falle også i november i år, men markedet for brukte Obos-boliger i Oslo har i det store og hele vært mer motstandsdyktig mot renteøkninger og økte levekostnader enn antatt, sier sjeføkonomen i en melding.

De tolv siste månedene har prisene i Oslo steget 2,8 prosent. På landsbasis har prisene steget 2,3 prosent de tolv siste månedene. 

– Vi venter svak utvikling i boligprisene i desember, noe som er vanlig på denne tiden av året. Når vi bikker 2024 tror vi prisene vil stige noe, men vi venter en svakere oppgang enn normalt. Mye tyder på at vi nå kan ha nådd rentetoppen, selv om vi ikke helt kan utelukke at Norges Bank hever renten i desember. Mest sannsynlig ligger det an til uendret eller lavere renter i 2024, sier Monsvold. 

Et høyt antall usolgte bruktboliger vil trolig dempe prisveksten, men hun venter at lageret trolig vil bygges ned framover. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo