S&P kutter Heimstaden Bostad-rating

– Vi er fast bestemt på å gjenopprette vår «BBB»-rating, sier viseadministrerende direktør Christian Fladeland etter nedgradering fra S&P Global Ratings.
VIL GJENEROBRE RATING: Viseadministrerende direktør Christian Fladeland | Foto: Heimstaden
VIL GJENEROBRE RATING: Viseadministrerende direktør Christian Fladeland | Foto: Heimstaden

S&P Global Ratings senker Heimstadens datterselskap Heimstaden Bostads langsiktige kredittrating fra «BBB» til «BBB-», med negative fremtidsutsikter.

S&P begrunner ifølge Heimstaden nedgraderingen med en svakere rentedekningsgrad (ICR). Prognosene tilsier at selskapet ikke vil klare å opprettholde en EBITDA-renteavdekning på over 1,8x i løpet av de neste 12-24 månedene.

Til tross for nedgraderingen, tilsier S&P sitt positive scenario at utsikten vil løses hvis «ICR forblir nær 1,8x, gjeld/gjeld pluss egenkapital forblir på eller under 60 prosent, og refinansieringsbetingelsene er gunstige, eller egenkapital injiseres av aksjonærene».

–Vi er fast bestemt på å gjenopprette vår «BBB» rating, sier viseadministrerende direktør Christian Fladeland i pressemeldingen. 

Han viser til åtte påfølgende kvartaler med forbedret netto driftsresultat.

–Ved å fortsette å håndtere våre gjeldsforpliktelser godt i forkant og opprettholde en sterk likviditetsposisjon, støttet av privatiseringssalg som overstiger forventningene, er vi trygge på at vi vil vende tilbake til en stabil utsikt. Det bør ikke være tvil om at Heimstaden Bostad forblir en investeringsverdig enhet, sier Fladeland.

Også Helge Leiro Baastad, styreleder i Heimstaden Bostad, sier at selskapet er fullt engasjert i å opprettholde en investement grade-rating. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo