Bakkegruppens redningsaksjon lykkes – får støtte fra kreditorene

Markedsforholdene har gitt utfordringer for boligutvikleren Bakkegruppen. Nå har selskapet sikret seg støtte til en løsning fra sine største finansielle kreditorer
KOM I MÅL: Bakkegruppens eier og toppsjef Morthen Bakke. | Foto: Bakkegruppen
KOM I MÅL: Bakkegruppens eier og toppsjef Morthen Bakke. | Foto: Bakkegruppen

Bakkegruppen har de siste månedene arbeidet aktivt med å finne en bærekraftig plattform for å håndtere dagens utfordrende markedsforhold. 

«Som et resultat av dette er selskapet glad for å kunngjøre at det har sikret støtte til en løsning fra sine største finansielle kreditorer, inkludert et flertall av obligasjonseierne under obligasjonslånet på 500 millioner kroner utstedt av selskapet», skriver selskapet i en børsmelding sendt ut torsdag ettermiddag.

Løsningen sikrer ifølge meldingen videre drift og etablerer tilstrekkelig kapital- og likviditetsstruktur (med en buffer), over de neste tre årene. Løsningen gjør det også mulig for selskapet og dets datterselskaper å håndtere løpende markedsutfordringer i denne perioden, ved å implementere en kombinasjon av ulike tiltak.

I den forbindelse nevner Bakkegruppen gjennomføring av tiltak som vil sikre ny likviditet på totalt 120 millioner kroner og styrket likviditet ved å forlenge forfallsdatoen på banklån og obligasjonslånet til utgangen av første kvartal 2027, hvor renter og avdrag bare vil betjenes dersom det foreligger tilstrekkelig likviditet og gjeldsbetjeningskapasitet.

Det vil bli inkludert en mekanisme i obligasjonslånet som muliggjør at inntil 250 millioner kroner avobligasjonslånet kan konverteres til et konvertibelt hybridinstrument, for å sikre tilstrekkelig egenkapital ved eventuelle påkrevde nedskrivinger og/eller for å absorbere eventuelle tap i fremtiden.

Enkelte banker vil tilby nye byggelån, og eksisterende byggelån vil forbli tilgjengelige for å sikre tilstrekkelig prosjektaktivitet i konsernet.

Videre opplyses det at styret i selskapet vil bli styrket gjennom nye/ytterligere styremedlemmer med tilstrekkelig ekspertise til å støtte konsernet i et mer utfordrende fremtidig marked.

Implementeringen er betinget av oppfyllelsen av visse vilkår, inkludert utsettelse av betalingsforpliktelser under enkelte (selger)kreditter.

Flertallet av bankene og obligasjonseierne har bekreftet støtte for en tvungen gjennomføring av planen, gjennom rettslige eller andre prosesser), dersom en helhetlig løsning ikke sikres på frivillig basis.

«Bakkegruppen AS er takknemlig for støtten fra både kreditorer og andre interessenter gjennom prosessen», heter det i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo