Hav Eiendom og Newsec inngår samarbeidsavtale om drift og forvaltning av eiendomsporteføljen i Oslo

Aministrerende direktør Hilmar Auran kaller samarbeidet «vesentlig for Newsec», uten å ville oppgi den økonomiske størrelsen. Avtalen inkluderer rådgivningstjenester innen brann, energi og ESG.
MULIGHETER: Hilmar Auran trekker frem mulighetene i Hav Eiendoms tomtebank som spennende. | Foto: Newsec
MULIGHETER: Hilmar Auran trekker frem mulighetene i Hav Eiendoms tomtebank som spennende. | Foto: Newsec

Kim A. Smith-Syvertsen, forvaltningsdirektør i Newsec, opplyser i en pressemelding at han er stolt over samarbeidet.

– Vi er glade for å samarbeide med en aktør som har et tydelig samfunnsoppdrag og høye ambisjoner for bærekraft. Hav Eiendom har påtatt seg oppdraget med å utvikle en bærekraftig fjordby som ikke bare skaper verdier for hovedstaden og havnen, men også for samfunnet generelt. Dette er i tråd med vår visjon om å ha en positiv innvirkning på både bygg og omgivelser. Vi ser frem til å sikre at kravene til bærekraftig drift og forvaltning blir grundig ivaretatt, sier han.

Vesentlig avtale

Administrerende direktør Hilmar Auran i Newsec forteller til EiendomsWatch at avtalen i første omgang omhandler forvaltning av Hav Eiendoms eksisterende bygningsmasse, i tillegg til rådgivningstjenester. 

– Det er også en spennende aktør i et lengre perspektiv med alle mulighetene som ligger i tomtebanken deres, sier han. 

Auran kaller samarbeidsavtalen «vesentlig for Newsec i Oslo og i Norge», og forteller at den fra dere side anses som langvarig. 

– Men det er klart at man i denne bransjen må levere hver dag for å være en foretrukken partner, sier han.

ESG

Hav Eiendom har nylig undertegnet bransjens 20 strakstiltak for utbyggere og byggeiere. Ifølge pressemeldingen vil samarbeidet med Newsec «bidra til at Hav Eiendom kan levere på sine forpliktelser til Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom, gjennom profesjonell eiendomsforvaltning og målrettet rådgivning». Det heter også at «Hav Eiendom og Newsec forventer å styrke hverandre innenfor ESG der partene har utfyllende kompetanse.»

– Våre kunder i fjordbyen stiller høye krav. Newsec har verdifull kompetanse til å drifte eiendom med et marked og publikum som forventer godt byliv, sier markedsdirektør i Hav Eiendom, Kjetil H. Krutnes.

Avtalen trådte i kraft 01.02.2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo