Selvaag Bolig med økt omsetning til tross for svakere salg: – Boligmarkedet har vært utfordrende gjennom hele 2023

De økte driftsinntektene skyldes at boliger igangsatt for et par år siden ble overlevert i fjor, og dermed inntektsført for 2023. Både brutto- og nettosalget opplevde en nedgang.
MARKEDSSITUASJONEN: Til tross for redusert salg i fjor, sier administrerende direktør Sverre Molvik at «lønnsomheten i prosjektene og selskapet er god, markedssituasjonen tatt i betraktning». | Foto: Øystein Byberg
MARKEDSSITUASJONEN: Til tross for redusert salg i fjor, sier administrerende direktør Sverre Molvik at «lønnsomheten i prosjektene og selskapet er god, markedssituasjonen tatt i betraktning». | Foto: Øystein Byberg

Selvaag Bolig økte omsetningen i fjor til 3255 millioner kroner, opp fra 2896 millioner kroner i 2022. Dette til tross for en nedgang i både bruttosalget (435 mot 561 boliger) og nettosalget (360 mot 448 boliger). «IFRS- resultatet nå er derfor primært fra boliger som i hovedsak er igangsatt for om lag to år siden», opplyser selskapet i en børsmelding.

I fjerde kvartal hadde selskapet en omsetning på 1247 millioner kroner, opp fra 669 millioner kroner fjerde kvartal 2022.

– Vi leverte gode resultater i 2023 og lønnsomheten i prosjektene og selskapet er god, markedssituasjonen tatt i betraktning. På grunn av flere overleverte boliger ble fjerde kvartal isolert vesentlig bedre enn samme periode i 2022, med dobling av driftsinntekter og betydelig resultatforbedring. Dette reflekteres i det foreslåtte utbyttet, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Og fortsetter:

– Selv om boligmarkedet har vært utfordrende gjennom hele 2023 har vi lykkes med å selge 435 boliger. Det er god aktivitet i selskapet, og ordrereserven er fortsatt på et solid nivå selv om den har falt på grunn av færre byggestarter enn ferdigstillelser. Vi har tro på at markedsforholdene blir bedre fremover, og planlegger for flere salgs- og byggestarter.

Styret i selskapet foreslår et utbytte per aksje på 1 kroner andre halvår i fjor, og 2 kroner per aksje for hele fjoråret. Det er en nedgang på 50 prosent fra 4 kroner per aksje i 2022.

Selskapet opplyser om at 275 boliger ble netto igangsatt (ned fra 517), 744 boliger ble netto ferdigstilt (opp fra 586) og 655 boliger ble netto overlevert til kjøper (opp fra 585).

– Vi har om lag 400 bolig i salg og kan starte salg av ytterligere 600 i løpet av første halvår, forutsatt tilfredsstillende markedsforhold. Tomtebanken vår samlet kan gi om lag 11 000 boliger, sier Molvik.

Selvaag Bolig-sjefen mener selskapet derfor er «godt posisjonert for økt etterspørsel og vekst både på kort og lang sikt».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo