Xpanorama kjøper 100 mål i Spydeberg 

Selskapet eid av Atle Andresen, Tommy Schierning og Steinar Sæter kjøper industri- og næringstomt fra Moelven Industrier. – Vi tror Spydeberg-tomten er en spennende investering, sier Andresen.
SOLGT: Tomten ligger vest for Spydeberg sentrum | Foto: Google Maps
SOLGT: Tomten ligger vest for Spydeberg sentrum | Foto: Google Maps

Atle Andresen og de andre eierne bak det Ski-baserte eiendomsselskapet Xpanorama kjøper en 100 mål stor industri- og næringstomt i Spydeberg fra Moelven Industrier, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Tomten med adresse Spydebergveien 143 ble inntil 2018 brukt av Moelven som distribusjonssenter og til mindre industriformål.

– Dette er en tomt med en god og strategisk beliggenhet. Vi tenker den egner seg særlig godt som lager, logistikk, service, industri og plasskrevende handel. Her er det ikke bare plass til lokale brukere, men nasjonale og internasjonale brukere med store arealbehov, sier styreleder Atle Andresen i Xpanorama i meldingen.

Det er eiendomsutviklerne Atle Andresen, Tommy Schierning og Steinar Sæter som står bak Xpanorama. Selskapet har vært en aktiv eiendomsutvikler i Ski-området i flere år, og står blant annet bak Ski Panorama med 120 boliger under utvikling, Solberggrenda og Vardåsen, som utvikles sammen med Varde Eiendom. 

Nylig ble det etablert et samarbeid sammen med boligutvikleren Veslefrikk Eiendom om å utvikle en 17 mål stor tomt til bolig, Lensmannsgården i Ski.

– Vi tror Spydeberg-tomten er en spennende investering og ser frem til å konvertere den nedlagte fabrikken til Moelven til ny næringsaktivitet. Beliggenheten er svært sentral i et etablert næringsområde like ved E18 og kun drøye fire mil sørøst for Oslo. Tomten er stor og egnet for blant annet logistikk, et eiendomssegment vi tror vil vokse betydelig i flere år fremover, sier Andresen.

SH Prosjekt er engasjert for å bistå med reguleringsprosessen i Indre Østfold kommune.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo