Selvaag Bolig solgte for 868 millioner i første kvartal: – Markedet har vært bedre enn på slutten av fjoråret

Bruttosalget gikk litt ned, men nettosalget, justert for eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 139 boliger for 760 millioner kroner. Det er drøyt 100 millioner mer enn samme periode ifjor. 
UTFORDRENDE: «Bedre salg i et fortsatt utfordrende marked», skriver Selvaag Bolig og administrerende direktør Sverre Molvik i pressemeldingen. | Foto: Øystein Byberg
UTFORDRENDE: «Bedre salg i et fortsatt utfordrende marked», skriver Selvaag Bolig og administrerende direktør Sverre Molvik i pressemeldingen. | Foto: Øystein Byberg

Selvaag Bolig solgte 154 boliger for 868 millioner kroner i første kvartal, en knapp nedgang fra 874 millioner i første kvartal 2023. 

Nettosalget, salg justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 139 boliger for 760 millioner kroner. Det er 102 millioner kroner mer enn i samme periode i 2023 (116 boliger for 658 millioner kroner), skriver selskapet i en pressemelding.

Stykke igjen til normalen

– Markedet har vært bedre enn på slutten av fjoråret, og nettosalget i kvartalet var bedre i enn i samme periode i fjor. Det er likevel fortsatt et stykke igjen til normalen, men vi opplever økt interesse og at det er flere på visning, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

I løpet av første kvartal igangsatte Selvaag Bolig bygging av 123 boliger, ferdigstilte 236 boliger og overleverte 179 boliger til kjøper, fremgår det i pressemeldingen.

Planlagt flere salgsstarter

Per 31. mars hadde selskapet 671 boliger under bygging og 126 ferdigstilte boliger som ikke var solgt, samt 56 ferdigstilte boliger som var solgt men ennå ikke overlevert.

– De utfordrende markedsforholdene gjør at vi har ferdigstilt flere boliger enn vi har igangsatt, og antallet boliger under bygging har derfor falt. Vi har imidlertid planlagt flere salgsstarter fremover som kan resultere i flere byggestarter, sier Molvik.

«Solgte enheter er inngåtte salgskontrakter med kunder i henhold til Bustadoppføringslova i Norge og Bostadsrättslagen i Sverige», heter det i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo