Baard Schumann: – Jippiiiii!

Smått er godt når Union nå har fått klarsignal fra Plan- og bygningsetaten i Oslo i forbindelse med Hausmanns gate 42 på Grünerløkka, hvor leilighetsnormen ble utfordret.
JUBLER: Baard Schumann, managing partner i Union Residential, | Foto: Tommy Strømmen
JUBLER: Baard Schumann, managing partner i Union Residential, | Foto: Tommy Strømmen

«Jippiiiii!😃 Da har vi fått rammetillatelse fra Plan- og bygningsetaten i Oslo til å bygge 42 leiligheter i Hausmanns gate 42 på Grünerløkka! All honnør til PBE for rask og smidig prosess👍 Gode takter James Stove Lorentzen!», skriver Baard Schumann, managing partner i Union Residential, i et innlegg på LinkedIn torsdag ettermiddag.

Det vil bygges totalt 42 leiligheter i eksisterende og ny bygningsmasse. Det planlegges for kompakte, rimelige og sosialt bærekraftige boliger. 30 av leilighetene vil være cirka 30 kvadratmeter, mens de øvrige er noe større.

«Her har Einar Jarmund - Bjørnar Johnsen - Harald Martin Gjøvaag sammen utvikler et flott prosjekt som «reparerer» byen👍 Vi i Union gleder oss til byggestarten til sommeren», heter det i innlegget.

SMÅ LEILIGHETER: 30 av 40 leiligheter blir på 30 kvadratmeter. | Foto: Einar Jarmund & co
SMÅ LEILIGHETER: 30 av 40 leiligheter blir på 30 kvadratmeter. | Foto: Einar Jarmund & co
Boenhetenes lille størrelse kompenseres av planlagt romhøyde på 3,1 meter som muliggjør hemsløsninger og lagring i høyden samtidig som det generelt øker romfølelsen i leilighetene. Det er også lagt opp til et fleksibelt byggesystem som gjør at man med enkle grep kan slå sammen 1 ½, 2 eller 4 leiligheter til større enheter.

«Leilighetsfordelingen i prosjektet fraviker fra anbefalt fordeling «Norm for leilighetsfordeling (leilighetsnormen)». Alle leilighetene er under 50 kvadratmeter og 71 prosent av leilighetene er under 35 kvadratmeter. Vi mener imidlertid at kompakte og nøysomt planlagte boliger, romslige og varierte fellesarealer og gode uteoppholdsarealer rettferdiggjør et slikt fravik», heter det i sakspapirene fra arkitekten til PBE da søknad om rammetillatelse ble sendt.

Som et supplement til små leiligheter, har prosjektet store fellesarealer både inne og ute som legger til rette for sambruk og deling

Det ble søkt om rammetillatelse i desember 2023

Du finner alle sakspapirene her

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo