Oslo kommune: Flere ledige bygg snart ute i markedet

– Det er stor aktivitet og flere bygg har allerede fått nytt liv gjennom rehabilitering og salg, sier byråd for byutvikling James Stove Lorentzen.
OPPFØLGING: – Det er viktig med effektiv oppfølging av de ledige eiendommene våre, sier byråd for byutvikling, James Stove Lorentzen. | Foto: Anita Bakk Henriksen/EiendomsWatch
OPPFØLGING: – Det er viktig med effektiv oppfølging av de ledige eiendommene våre, sier byråd for byutvikling, James Stove Lorentzen. | Foto: Anita Bakk Henriksen/EiendomsWatch

Siden forrige oppdatering i desember 2023 er de to eiendommene Kallandveien 4 og Enebakkveien 460 A+ B solgt. I tillegg er ett bygg revet, to bygg er satt i stand og leid ut, og bygget i Jørgen Løvlands gate 9 er tatt ned og gjenoppbyggingen er i gang.

Ved inngangen til mai 2024 står 90 eiendommer med til sammen 193 bygg ledige. 

Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. 

Kommunens ledigstilte bygg utgjør cirka 3 prosent av den samlede kommunale bygningsmassen på rundt 3,8 millioner kvadratmeter.

Unngå forfall

Fra desember 2023 til i dag er det totalt seks eiendommer med i alt 14 bygg som har gått ut av oversikten, mens fire eiendommer har kommet til da disse nylig er blitt ledige. I tillegg er det meldt at seks eiendommer blir ledigstilt i løpet av de neste seks månedene.

– Det er viktig med effektiv oppfølging av de ledige eiendommene våre. Det å sørge for riktig bruk eller rask avklaring av eiendommenes framtid, betyr at færre bygg blir stående ledig over tid. Det er viktig at vi unngår forfall og reduserte eiendomsverdier, sier byråden.

– Vi startet med et par utenbys eiendommer i Moss og i Asker og følger etter planen opp med annonsering av Tryvannstårnet, gamle Furuset sykehjem og Skar leir denne sommeren. Senere i år kommer bl.a. Drammensveien 225 for salg, og Mosseveien 197 og Mosseveien 203 skal også legges ut for salg gitt politisk godkjenning. Det er en sammensatt og spennende eiendomsportefølje som i løpet av året når markedet, sier etatsdirektør Eskil Bråten i Eiendoms byfornyelsesetaten (EBY).

Nye eiere, nytt liv

Arbeidet med kommunens ledige bygg er et kontinuerlig arbeid.

– Dette arbeidet gir oss en god oversikt over hva som har skjedd siden sist, og hva vi skal prioritere fremover. Byrådet har et særskilt fokus på å selge de byggene kommunen ikke trenger selv og i år kommer flere eiendommer ut i markedet. Nye eiere kan gi disse byggene nytt liv, sier Stove Lorentzen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo