Deler ut oppdrag på bygging av første 56 av 1500 boliger i Hinna Park-prosjekt

Obos, Stavanger Utvikling, Entra og Camar Eiendom skal bygge cirka 1500 leiligheter og rekkehus på Hinna Park i Stavanger. Nå er kontakten for første byggetrinn delt ut.
MASSIV UTBYGGING: Hinna Park blir et av de største utviklingsområdene i Stavanger, med både boliger og kontorbygg. | Foto: Obos
MASSIV UTBYGGING: Hinna Park blir et av de største utviklingsområdene i Stavanger, med både boliger og kontorbygg. | Foto: Obos

Veidekke har fått i oppdrag av Odden 1 AS å bygge første byggetrinn av bolig­prosjektet Odden i Hinna Park i Stavanger. Prosjektet består av 56 miljøsertifiserte leiligheter fordelt på tre bygg samt et garasjeanlegg. 

Kontrakten er en totalentreprise verdt 208 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Odden 1 AS er et samarbeid mellom Stavanger Utvikling, Entra, Camar Eiendom og Obos Nye hjem.

– Vi takker for tilliten, og gleder oss stort til å komme i gang med byggingen av Odden. Dette er første trinn i et flott prosjekt som vi har fått være med på å utvikle og som kommer til å bli fulgt tett siden det ligger rett utenfor vinduene våre og til Obos sitt Stavangerkontor. Vi har jobbet målrettet med å redusere klimaavtrykket til bygget, og det gjør meg stolt å se utslipps­kuttene vi oppnår. Bare for kjelleren klarer vi å redusere klimautslippene med drøye 40 prosent, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland i en børsmelding.

Dette første byggetrinnet består av tre bygg i fem til syv etasjer og et felles underjordisk parkeringsanlegg. Boligtypene preges av stor grad av variasjon med to- til seksromsleiligheter fra 51 til 246 kvadratmeter.

– Det er gledelig at vi nå kommer i gang med dette flotte boligprosjektet i Hinna Park. Her blir det boliger for alle med god kollektivdekning, flotte parkområder og sjøen nært på alle kanter. Vi ser frem til et godt samarbeid med Veidekke, dette er en viktig milepæl for den videre transformasjonen av området, sier daglig leder Målfrid Holme i Odden 1 og Hinna Park Utvikling.

– Som et ledd i vår miljøsatsing skal alle nye Obos-boliger miljøsertifiseres, og boligene på Odden skal Breeam-Nor-sertifiseres til graden Very Good etter v6.1-manualen. Med dette utgangspunktet er miljø et tydelig fokusområde på Odden, sier prosjektsjef Espen Ekeland i Obos Nye Hjem Rogaland.

Byggearbeidene starter i juni og boligene skal overleveres i løpet av første halvår 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo