Selvaag Bolig melder om «tilfredsstillende marginer» og øyner bedring i markedet

– Markedsforholdene tatt i betraktning var det gode resultater i kvartalet, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig om tallene selskapet nå har sluppet for årets første kvartal.
FORNØYD: Sverre Molvik leder Selvaag Bolig, som har kommet med fasit for første kvartal. | Foto: Anita Bakk Henriksen/EiendomsWatch
FORNØYD: Sverre Molvik leder Selvaag Bolig, som har kommet med fasit for første kvartal. | Foto: Anita Bakk Henriksen/EiendomsWatch

– Salget i første kvartal var det beste siden første kvartal 2022, sier Selvaag Bolig-sjefen i en børsmelding.

I løpet av de tre første månedene av 2024 overleverte selskapet 179 boliger med «tilfredsstillende marginer», ifølge selskapets melding. I løpet av kvartalet solgte Selvaag Bolig 139 boliger netto og har nå cirka 400 boliger i salg.

Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 671 boliger med en samlet salgsverdi på 3,95 milliarder kroner under bygging.

«Dersom bedringen i markedet fortsetter, har selskapet mulighet til å salgsstarte prosjekter med et potensial på ytterligere 700 boliger ut året», heter det i børsmeldingen.

– Nyboligmarkedet har vært utfordrende de to siste årene med høye byggekostnader og høye levekostnader. Vi har likevel klart å holde ordrereserven på et nivå som sikrer resultater fremover, og opplever nå at byggekostnadene har stabilisert seg og at markedet har blitt bedre. Dette vil kunne gjøre det mulig å byggestarte flere prosjekter fremover, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også