Spir Group kjøper 15 prosent av Prosper AI

Eiendoms- og teknologikonsernet Spir Group sikrer seg en større aksjepost i gründerselskapet Prosper AI.
FANT TONEN: Jostein Engen Frédéric Jean Odd Heitmann-André Robin Skog (alle Prosper AI) og Per Haakon Lomsdalen (Spir Group) Foto Spir Group | Foto: Spir Group / PR
FANT TONEN: Jostein Engen Frédéric Jean Odd Heitmann-André Robin Skog (alle Prosper AI) og Per Haakon Lomsdalen (Spir Group) Foto Spir Group | Foto: Spir Group / PR

– En viktig investering i boligbransjens fremtidsteknologi og -kompetanse, sier konsernsjef Per Haakon Lomsdalen i eiendoms- og teknologikonsernet Spir Group i en pressemelding i kjølvannet av kjøpet av 15 prosent av aksjene i gründerselskapet Prosper AI. Prisen er fem millioner kroner, noe som priser hele selskapet til 33,3 millioner kroner.

Som EiendomsWatch skrev tidligere i uken, har Prosper AI utviklet det selskapet selv karakteriserer som en banebrytende tjeneste som ved hjelp av kunstig intelligens genererer detaljerte boligprospekter basert på tilstandsrapporter, egenerklæringer og nabolagsprofiler. Teknologien er laget for å markant øke effektiviteten på eiendomsmeglernes mest langtrekkende og repetitive jobb; salgsoppgaven.

Spir Group gjør investeringen gjennom datterselskapet Ambita,

– Det gjør vi fordi vi har en sterk tro på at dette er en teknologi for fremtiden. Tjenesten frigjør ikke bare verdifull tid for eiendomsmegleren, men den luker også ut menneskelige feil når salgsoppgavene produseres, sier Haakon Lomsdalen.

– Investeringen er også en understrekning av at Spir Group fortsetter å posisjonere seg som det ledende selskapet innen eiendomsteknologi. Derfor er det viktig for oss å knytte til oss de klokeste hodene i bransjen, som folkene i Prosper AI, sier han.

Muliggjør videre satsning

Det er først og fremst datterselskapet Ambita som kommer til å nyttiggjøre seg av Prosper AI-teknologien, men Lomsdalen lover at de kommer til å jobbe aktivt for å kunne nyttiggjøre seg av den i konsernets andre datterselskaper. Disse er Boligmappa og Sikri, i tillegg til Metria AB i Sverige.

– Spir Group og Ambita er en helt ideell samarbeidspartner for oss på både kort og lang sikt. De fremstår som en seriøs og sterk partner som vi deler visjon og verdier med, uttaler Prosper AIs daglige leder, Robin Skog.

– Partnerskapet gir oss muligheten til å utvikle og tilby enda bedre tjenester til kundene våre, og fortsette å holde Prosper AI i front på teknologisk innovasjon og AI-produkter, sier han.

Vil utenlands

Skog har nylig sagt til EiendomsWatch at selskapet har internasjonale ambisjoner.

– Vi sikter mot å utvide til de nordiske landene og har også øynene våre på større europeiske markeder som Sveits, Østerrike, Tyskland og Storbritannia når tiden er rett. Norsk teknologi er ettertraktet i disse markedene, sa han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo