NBBL: Rekordhøye forventninger til boligprisene

Aldri tidligere har forventningene vært målt høyere. Sjeføkonom Hilde Midsem mener det er lite som tyder på at husholdningene har blitt skremt av den siste rentebeskjeden til Norges Bank.
PILENE PEKER ÉN VEI: Boligprisbarometeret til NBBL vitner om optimisme. | Foto: Boligmarkedsbarometeret / Opinion / NBBL
PILENE PEKER ÉN VEI: Boligprisbarometeret til NBBL vitner om optimisme. | Foto: Boligmarkedsbarometeret / Opinion / NBBL

I mai ventet 69 prosent av husholdningene i Norge at boligprisene skal videre opp, mens bare 5 prosent trodde på boligprisfall, ifølge Boligmarkedsbarometeret fra NBBL for mai. Det gir en nettobalanse på 64, som slår forrige forventningstopp fra februar 2022, og er rekord i statistikkens historie, som går tilbake til 2018. 

Boligprisforventningene har tatt seg opp måned for måned hittil i år. 

– Svært høye boligprisforventninger og styrket tro på at rentetoppen er nådd, bidrar isolert sett til å stimulere aktiviteten og etterspørselen i boligmarkedet. I år ligger det an til at de fleste vil få reallønnsvekst, og samtidig er arbeidsledigheten fortsatt lav. Samlet peker dette mot at boligprisene vil øke moderat de neste månedene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL. 

Et stort flertall av husholdningene venter at neste rentebevegelse er nedover, og denne oppfatningen ble styrket i mai, ifølge barometeret. 78 prosent svarte at de tror renten enten er uendret eller lavere om tolv måneder i mai. Fra april til mai falt andelen som venter høyere renter, fra 27 til 22 prosent. Andelen som tror på lavere rente, holdt seg uendret på 46 prosent. 

– Det er lite i resultatene som tyder på at husholdningenes har blitt skremt av den siste rentebeskjeden. Sentralbankens vurdering om at styringsrenten har nådd toppen, virker å være utslagsgivende, sier Midsem. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo