EiendomsWatch

Gir seg som styreleder i Borgestad: – En vanskelig og vemodig beslutning 

Etter 35 år med sentrale posisjoner i selskapet fratrer Christen Knudsen som styreleder.

LEDET KJØPESENTERSATSING: Christen Knudsen var administrerende direktør i Borgestad da selskapet i 2007 valgte å satse på kjøpesenter i Polen. | Foto: Borgestad

Styreleder Christen Knudsen har fredag informert styret i Borgestad om at han trekker seg fra styret i selskapet med umiddelbar virkning. Dette melder selskapet i en børsmelding fredag morgen.

– Etter noen krevende år, har jeg etter en helhetsvurdering kommet til at det er riktig for meg å trekke meg som styreleder i Borgestad. Det har vært en vanskelig og vemodig beslutning gitt mine mange år i selskapet, sier Knudsen i en kommentar.

Avgangen kommer drøye to år etter at Knudsen ga seg som konsernsjef for selskapet.

Borgestad er et investeringsselskap hvor eiendom og industri er de største og viktigste virksomhetsområdene. Eiendomsvirksomhetens viktigste eiendom er kjøpesenteret Agora Bytom i Polen. Senteret har et bruttoareal på 52.000 kvadratmeter og et utleieareal på i overkant av 30.000 kvadratmeter. Agora Bytom ligger i i byen Bytom sør i Polen

Knudsen er den største aksjonæren Borgestad og kontrollerer snaue 20 prosent av aksjene i selskapet.

Styret har valgt Jacob Møller som ny styreleder med virkning fra Christen Knudsens fratredelse. Jacob Møller er utdannet jurist fra Universitet i Oslo og har en Master in Law fra University of Cambridge. Han har bakgrunn som advokat i Bahr og leder av Schibsteds M&A avdeling.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch