Bulk Industrial Real Estate tror det sterke markedet vil holde seg

Fortsatt lave renter og netthandel vil øke interessen for Bulk Industrial Real Estate lager- og industribygg, tror selskapet.
BULK-INDUSTRIER-EIEREN: Peder Nærbø er eneeier av selskapet hvor eiendom er et viktig segment. | Foto: Bulk Industrier
BULK-INDUSTRIER-EIEREN: Peder Nærbø er eneeier av selskapet hvor eiendom er et viktig segment. | Foto: Bulk Industrier

«Etterspørselen etter nye og moderne industrieiendommer er fortsatt høy og vi forventer fortsatt sunn etterspørsel fremover», skriver Bulk Industrier AS i rapporten for andre kvartal.

Bulk Industrial Real Estate er ett av tre segmenter selskapet opererer innen. De andre er Bulk Data Centers og Bulk Fiber Networks.

Forretningsområdet innen eiendom har i første halvår 2021 signert nye leieavtaler på 20.038 kvadratmeter i nye prosjekter. Selskapet har også kjøpt en større logistikkeiendom i Langhus sør for Oslo som skal utvikles videre og integreres i Bulk-porteføljen. Det dreier seg om «indrefileten» Snipetjernveien 3 og 9 som ble kjøpt fra Ferd Eiendom.

«Transaksjonsmarkedet for kommersielle eiendommer innen lager- og industrieiendommer har vært sterk, og vi forventer at både lave renter og etterspørsel etter varer kjøpt online vil fortsette å øke markedsinteressen for våre nye byggeprosjekter», heter det.

Nye prosjekter på 55.000 kvadrat

Den veide gjennomsnittlige leieperioden for leietakere har økt fra 5,2 år i fjor til 5,8 år per 30. juni 2021. Leiekontraktene gir ifølge rapporten konsernet faste og forutsigbare inntekter gjennom hele kontraktsperioden. De fleste leieavtaler blir justert årlig  i tråd med konsumprisindeksen.

Ledigheten i konsernets eiendommer var 15 prosent per 30. juni 2021, men det pekes på at en av de nyervervede eiendommene for tiden er under renovering og påvirker dermed ledigheten.

I rapporten opplyses det også at Industrial Real Estate i juli sammen med partnere signerte avtaler om to nye prosjekter. Det dreier seg om 55.000 kvadratmeter.

Bulk Industrial Real Estate er en nordisk eiendomsutvikler som spesialiserer seg på industribygg, store moderne lagre, terminaler og logistikkparker. Forretningsområdet ble etablert i 2006 og har utviklet og levert nesten 410.000 kvadratmeter eiendomsmasse til kundene. Ved utgangen av juni var ytterligere nesten 35.000 kvadratmeter under bygging og klar til overlevering i andre halvdel av 2021.

Salg ga inntektsras

Samlet inntekt for konsernet var 35,2 millioner kroner for andre kvartal, sammenlignet med 314,4 millioner i fjor. Nedgangen skyldes salg av eiendom i andre kvartal 2020. 14,2 millioner kroner av inntekten kom fra området Industrial Real Estate i andre kvartal, mot 309,4 millioner kroner i fjor.

Konsernets driftsresultat var 290,3 millioner kroner i andre kvartal 2021, mot 107,6 millioner kroner i fjor. Økningen er hovedsakelig knyttet til positiv virkelig verdiendring på investeringseiendom på grunn av økt verdivurdering på eksisterende eiendom og nye signerte leieavtaler.

Her finner du hele rapporten

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også