AKA selger fire Oslo-eiendommer

AKA har inngått avtale om salg av fire eiendommer sentralt i Oslo, alle med solide leietakere.
AKA SELGER: Fire butikkeiendommer selges til Tema Eiendom | Foto: AKA
AKA SELGER: Fire butikkeiendommer selges til Tema Eiendom | Foto: AKA

Eiendommene som er solgt til Gjøvik-selskapet Tema Eiendom har leieavtaler med NorgesGruppen/Kiwi og en samlet årlig leieinntekt på 10,5 millioner kroner. Byggeår er fra 2004 til 2013.

Tre av eiendommene ble tilført AKAs portefølje gjennom oppgjøret i forbindelse med avhending av selskapets aksjer i NorgesGruppen i 2011/2012. Eiendommen i Refstadveien 46 ble tilført gjennom kjøp på det åpne markedet i 2015, fremgår det av en melding fra AKA.

AKA eier nå ingen dagligvareeiendommer innenfor Ring 3 i Oslo.

– Det er hyggelig at et solid selskap som Tema nå overtar eiendommene. Men det betyr ikke at AKA har stengt døren for fremtidige investeringer i hovedstaden, sier investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen, i meldingen.

– Det har vært en nesten ti år lang og meget hyggelig reise i Oslo med vår samarbeidspartner NorgesGruppen, og ikke minst en hyggelig reise økonomisk sett for AKA. Salget gir oss muligheter til ytterligere investeringer, og vekst i porteføljen, sier Thoresen.

Tilrettelegger for salget har vært Union Norsk Næringsmegling AS.

Overdragelse er 30. september.

Disse selskapene selges:

  • Sognsveien 66 Butikkeiendom AS, beliggende i Sognsveien 66 ved Ullevål Stadion, har et utleieareal på 532 kvadratmeter som i sin helhet er utleid til Kiwi. Byggeår 2008.
  • Torshov Dagligvare AS, i Kyrre Greppsgate 19. Eiendommen har et utleieareal på 932 kvadratmeter som er utleid til Kiwi. Byggeår 2005.
  • Fredensborg Butikkeiendom AS, i Møllergata 58A, har et utleieareal på 1130 kvadratmeter som er utleid til Kiwi og Pianoverkstedet Holthe og Bakke AS. Byggeår 2004.
  • Bjerke Butikkeiendom Oslo AS, i Refstadveien 46. Eiendommen har et utleieareal på 1072 kvadratmeter som er utleid til Kiwi. Byggeår 2013.

» AKA kjøper på Stord - selger i Trondheim

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også