AKA selger fire Oslo-eiendommer

AKA har inngått avtale om salg av fire eiendommer sentralt i Oslo, alle med solide leietakere.
AKA SELGER: Fire butikkeiendommer selges til Tema Eiendom | Foto: AKA
AKA SELGER: Fire butikkeiendommer selges til Tema Eiendom | Foto: AKA

Eiendommene som er solgt til Gjøvik-selskapet Tema Eiendom har leieavtaler med NorgesGruppen/Kiwi og en samlet årlig leieinntekt på 10,5 millioner kroner. Byggeår er fra 2004 til 2013.

Tre av eiendommene ble tilført AKAs portefølje gjennom oppgjøret i forbindelse med avhending av selskapets aksjer i NorgesGruppen i 2011/2012. Eiendommen i Refstadveien 46 ble tilført gjennom kjøp på det åpne markedet i 2015, fremgår det av en melding fra AKA.

AKA eier nå ingen dagligvareeiendommer innenfor Ring 3 i Oslo.

– Det er hyggelig at et solid selskap som Tema nå overtar eiendommene. Men det betyr ikke at AKA har stengt døren for fremtidige investeringer i hovedstaden, sier investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen, i meldingen.

– Det har vært en nesten ti år lang og meget hyggelig reise i Oslo med vår samarbeidspartner NorgesGruppen, og ikke minst en hyggelig reise økonomisk sett for AKA. Salget gir oss muligheter til ytterligere investeringer, og vekst i porteføljen, sier Thoresen.

Tilrettelegger for salget har vært Union Norsk Næringsmegling AS.

Overdragelse er 30. september.

Disse selskapene selges:

  • Sognsveien 66 Butikkeiendom AS, beliggende i Sognsveien 66 ved Ullevål Stadion, har et utleieareal på 532 kvadratmeter som i sin helhet er utleid til Kiwi. Byggeår 2008.
  • Torshov Dagligvare AS, i Kyrre Greppsgate 19. Eiendommen har et utleieareal på 932 kvadratmeter som er utleid til Kiwi. Byggeår 2005.
  • Fredensborg Butikkeiendom AS, i Møllergata 58A, har et utleieareal på 1130 kvadratmeter som er utleid til Kiwi og Pianoverkstedet Holthe og Bakke AS. Byggeår 2004.
  • Bjerke Butikkeiendom Oslo AS, i Refstadveien 46. Eiendommen har et utleieareal på 1072 kvadratmeter som er utleid til Kiwi. Byggeår 2013.

» AKA kjøper på Stord - selger i Trondheim

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo