Ava Eiendom selger «unik handelseiendom» på Karl Johan

Et eiendomsfond forvaltet av Malling og Co Investments kjøper Karl Johans gate 14 fra Ava Eiendom.
SENTRAL PLASSERING: Eiendommen ligger på hjørnet av Karl Johans gate og Kirkegata. | Foto: Ava Eiendom
SENTRAL PLASSERING: Eiendommen ligger på hjørnet av Karl Johans gate og Kirkegata. | Foto: Ava Eiendom

Eiendommen som huser H&Ms flaggskipbutikk i Oslo får nye eiere. Ava Eiendom selger Karl Johans gate 14 til et fond forvaltet av fond under Malling og Co Investments. Overtakelsen skjedde 1. oktober, melder Ava Eiendom i en pressemelding.

Ava Eiendom kjøpte eiendommen i 2015 og har investert betydelig i den siden den gang. Eiendomsutvikleren har gjort eiendommen om til en attraktiv bygning med både kontor- og handelsareal.

Eiendommen, som er kjent som Wattgården, er opprinnelig fra 1858. Den ligger i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata. Ava Eiendom skriver i pressemeldingen at bygget har blitt «karakterisert som et av de flotteste byggene i Oslos hovedgate».

Flaggskip for H&M

H&M åpnet en flaggskipsbutikk i bygningen i november 2018. Med sine fem romslige etasjer er butikken en av verdens største av sitt slag. I de to øverste etasjene, over butikken, er det kontorer.

– Utviklingen av Karl Johans gate 14, fra et slitent kontorbygg til H&M sin meget vellykkede flaggskipsbutikk i Norge, har vært en usedvanlig inspirerende og vellykket reise for oss i Ava. Vi mener selv at vi har satt gode spor etter oss i Norges paradegate, sier administrerende direktør Arne Vannebo i Ava Eiendom i meldingen.

Vemodig

Han legger til at det er vemodig å selge «denne perlen», men sier også at han tror eiendommen får et godt hjem hos «nye, solide eiere».

– Vi vil følge utviklingen av denne eiendommen nøye og ønsker Malling & Co Eiendomsfond all mulig lykke til fremover, sier Vannebo.

Leder for Malling & Co Investment Management, Mads Mortensen, sier at selskapet er svært fornøyd med kjøpet.

– Vi gleder oss til å ta over stafettpinnen fra AVA Eiendom som har gjort en fantastisk jobb med å utvikle eiendommen, sier Mortensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo