Fikk ikke dele opp – nå kommer trolig hele eiendommen til salgs

Etter en mislykket delingsprosess vil trolig eiendommen med 866 dekar skog selges sammen med en landbrukseiendom med 150 dekar tilhørende utmarksareal.
FIKK IKKE DELE: Skogeiendommen på rundt 866 dekar mellom Risør og Kragerø har også jaktrettigheter. Selger fikk imidlertid avslag på å skille den ut fra en tilhørende landbrukseiendom. | Foto: Landkreditt Eiendom/Facebook
FIKK IKKE DELE: Skogeiendommen på rundt 866 dekar mellom Risør og Kragerø har også jaktrettigheter. Selger fikk imidlertid avslag på å skille den ut fra en tilhørende landbrukseiendom. | Foto: Landkreditt Eiendom/Facebook

Selgeren ønsket først å kun selge skogseiendommen på Strat, skriver Aust-Agder Blad. Kjøperen fra Ringerike satt klar, men politikerne satte ned foten for oppdeling. Dermed skal trolig hele eiendommen, inkludert bygg og tun, nå legges ut til salgs.

I den opprinnelige annonseteksten fra mai i år, som lokket ringerikingen til å fylle inn budskjema, var det klart at salget skjedde med forbehold om deling. Kommunedirektøren fra Gjerstad kommune foreslo imidlertid å ikke innvilge søknaden, og fikk også støtte fra politikerne.

– Vedtaket begrunnes med at delingen ikke ivaretar jordlovens hensyn på god nok måte ut fra hensyn til vern av arealressurser samt driftsmessig løsning, skrev kommunedirektøren i innstillingen.

Kommunedirektør og politikere begrunnet avslaget med at delingen ikke ivaretar jordlovens hensyn på god nok måte ut fra hensyn til vern av arealressurser samt driftsmessig løsning. Eiendomsmegler Kim Andre Johansen i Landkreditt Eiendom forteller til avisa at avgjørelsen i utgangspunktet ikke er uvanlig.

– Siden salget ikke ble gjennomført, er det sannsynlig at hele eiendommen kommer ut til salgs under ett uten delingsprosessen. Det er en frittstående eiendom i dag, så tun og bygninger vil da være med, sier megleren til Aust-Agder Blad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo