EiendomsWatch

Gjelstens Fabritius og Kid går sammen om lagerbygg i Sverige

Bjørn Rune Gjelstens heleide selskap Fabritius og deleide Kid skal bygge et nytt lageranlegg på 25.000 kvadratmeter i Borås i Sverige

SATSER PÅ LAGER: Bjørn Rune Gjelstens Fabritius og Kid skal bygge nytt lagerbygg i Sverige. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bjørn Rune Gjelstens heleide selskap Fabritius (gjennom Gjelsten Holding) og børsnoterte Kid, hvor Gjelsten eier 10,24 prosent av aksjene, har inngikk et kommersielt samarbeid, fremgår det av en børsmelding.

Kid skal gjennom sitt norske heleide datterselskap Hemtex skal etablere et joint venture hvor formålet er å bygge et nytt lageranlegg i Sverige.

Planen er å kjøpe en tomt i Borås kommune i Sverige og bygge et sentrallager og kontorer som i sin helhet skal leies ut til Kids svenske datterselskap Hemtex AB.

Joint venturet vil bli kontrollert av Kid (gjennom Hemtex Logistikk AS) og Fabritius på 50/50 prosent basis.

En tredjeparts logistikkleverandør driver for tiden alle lagerfunksjoner og lager for Hemtex. I Norge har Kid drevet alle lagerfunksjoner og lager internt gjennom sitt heleide datterselskap Kid Logistikk AS.

Kid er overbevist om at dette vil bli en mer kostnadseffektiv måte å drive på, hvor man reduserer operasjonell risiko og kan betjene kunder ved å drifte sin egen interne logistikkorganisasjon.

Videre vil Hemtex flytte sitt hovedkvarter inn i samme lokaler.

Det er inngått en tomtekjøpsavtale på om lag 40 millioner svenske kroner vedrørende kjøp av tomten på om lag 45.000 kvadratmeter i Viared i Borås. I tillegg får kjøper opsjon på å kjøpe to ekstra og tilstøtende tomtearealer innen to år

Det er Borås kommune som selger tomten.

Bygging av lager og kontorer på cirka 25.000 kvadratmeter forventes foreløpig å starte i begynnelsen av andre kvartal 2022.

Fabritius skal stå for den overordnede ledelsen av prosjektet.

Avtalene er basert på markedsmessige vilkår og er underbygget med innhentet verdivurdering fra en uavhengig aktør.

Petter Schouw-Hansen, styreleder i Kid ASA og direktør i Gjelsten Holding AS, samt Rune Marsdal, styremedlem i Kid ASA og finansdirektør og styremedlem i Gjelsten Holding AS, har ikke vært involvert i styrets arbeids- og beslutningsprosesser.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger