EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

AXA KJØPER: Den franske kapitalforvalteren har kjøpt 515.000 kvadratmeter logistikkeiendom i Norden. Prisen er ikke oppgitt | Foto: PER LØCHEN/ NTB

Porteføljen består av 515.000 kvadratmeter logistikkeiendommer, i hovedsak innen last-mile-segmentet. Dette opplyser Axa i en pressemelding.

Eiendommene er nesten fullt utleid, opplyser den franske kapitalforvalteren, og gjennomsnittlig kontraktslengde er på sju år.

16 av eiendommene ligger innenfor det nordiske logistikktriangelet, som har en befolkning på 15 millioner mennesker og drar nytte av sterk arteriell og infrastrukturforbindelse.

Målt i verdi er størstedelen av porteføljen lokalisert i Sverige. 19 prosent ligger i Norge, 13 prosent i Danmark og 11 prosent i Finland.

- Dette er en sjelden mulighet til å anskaffe en høykvalitets og stor portefølje i et av Europas raskt voksende logistikkmarkeder, sier John O’Driscoll som er global investeringsdirektør i Axa.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch