EiendomsWatch

Ikea vil bruke over en milliard på nytt lager i Vestby

Fire år etter at Ikea kjøpte en tomt på 100 mål i Vestby går møbelgigaten i gang med byggingen av et nytt lager.

STRATEGISK VIKTIG: Administrerende direktør Carl Aaby i Ikea Norge sier at sentrallageret blir en viktig del av selskapets satsing i Norge fremover. | Foto: Ikea

Ikea varsler at selskapet nå vil realisere sine lagerplaner i Vestby, like sør for Oslo. Byggingen av et lager på 43.000 kvadratmeter starter i løpet av våren. Planen er at lageret skal stå ferdig i 2024, skriver Ikea i en pressemelding.

Ikea har tidligere ikke hatt et eget sentrallager i Norge, varene har blitt sendt fra Sverige og ut til varehusene eller til kunder som har bestilt hjemlevering.

Med plasseringen på Vestby, mener Ikea at de skal klare å levere til 7 av 10 nettkunder allerede dagen etter bestillingen er lagt inn. Lageret skal ifølge pressemeldingen ha kapasitet til å ta imot og sende ut cirka to millioner ordrer hvert år.

Lageret skal bygges med solceller på taket.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch