EiendomsWatch

Venter prime yield innen lager- og logistikk ned mot de beste kontoreiendommene utenfor Oslo

Det har vært et enormt etterspørselsoverskudd etter lager- og logistikkeiendom, særlig i Oslo og Akershus. I Stor-Oslo alene er var transaksjonsverdien over 17 milliarder kroner i fjor, og samlet er den over 30 milliarder de siste to årene.

SENTRALISERING OG ETTERSPØRSELSOVERSKUDD: Analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling ser at stadig flere vurderer ett stort sentrallager, gjerne rundt Stor-Oslo. I tillegg er det et betydelig etterspørselsoverskudd. Dette er blant faktorene han trekker frem som kan presse prisene videre. | Foto: DNB

– Yieldene har sakte men sikkert beveget seg nedover, og vårt siste anslag nå på prime yield lager- og logistikkeiendom er på 3,9 prosent. Vi snakker om yielder som er på nivå med de beste kontoreiendommene utenfor Oslo, sier analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling under et webinar der meglerhuset presenterte fremtidsutsiktene.

Når prisene har gått voldsomt begynner gjerne folk å spørre seg om oppgangen fortsetter. Havikbotn Jacobsen tror det. Han bekrefter at noen investorer begynner å få litt høydeskrekk og synes det begynner å bli litt dyrt, samtidig opplever han at hoveddelen er relativt optimistiske.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch