Fremtind: Eiere av egne bygg mangler kunnskap om klimatilpasning

Over halvparten av bedriftsledere som eier egne bygg vet ikke om de må gjøre tiltak som følge av klimaendringer.
VÆRET KOSTER: Ekstremvær og mer fuktig vær kan skade eiendommer. Her har vinden tatt tak i stillaser rundt Tollboden i Oslo i 2018. | Foto: Terje Pedersen / NTB
VÆRET KOSTER: Ekstremvær og mer fuktig vær kan skade eiendommer. Her har vinden tatt tak i stillaser rundt Tollboden i Oslo i 2018. | Foto: Terje Pedersen / NTB

En spørreundersøkelse gjennomført blant 100 norske bedriftsledere på oppdrag for forsikringsselskapet Fremtind viser at mange er usikre på hva de eventuelt må gjøre av tiltak for å møte klimatilpasningen.

I en pressemelding skriver Fremtin d at det blant de minste bedriftene i undersøkelsen (færre enn ti ansatte) var 58 prosent av respondentene som svarte at de ikke vet om de må gjøre tiltak. Samtidig oppga seks av ti bedriftsledere at de har god oversikt over egen klimarisiko, og at de er godt kjent med hvordan de skal håndtere og redusere egen klimarisiko.

– De motstridende svarene kan tyde på at det fortsatt er behov for økt kunnskap og veiledning, både om klimarisiko og faktiske klimatilpasningstiltak. Har du oversikt over egen klimarisiko, bør du også vite om det er behov for å gjøre tiltak som kan forebygge skader. Det ser ikke ut til at det er tilfelle, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo