EiendomsWatch

Fremtind: Eiere av egne bygg mangler kunnskap om klimatilpasning

Over halvparten av bedriftsledere som eier egne bygg vet ikke om de må gjøre tiltak som følge av klimaendringer.

VÆRET KOSTER: Ekstremvær og mer fuktig vær kan skade eiendommer. Her har vinden tatt tak i stillaser rundt Tollboden i Oslo i 2018. | Foto: Terje Pedersen / NTB

En spørreundersøkelse gjennomført blant 100 norske bedriftsledere på oppdrag for forsikringsselskapet Fremtind viser at mange er usikre på hva de eventuelt må gjøre av tiltak for å møte klimatilpasningen.

I en pressemelding skriver Fremtin d at det blant de minste bedriftene i undersøkelsen (færre enn ti ansatte) var 58 prosent av respondentene som svarte at de ikke vet om de må gjøre tiltak. Samtidig oppga seks av ti bedriftsledere at de har god oversikt over egen klimarisiko, og at de er godt kjent med hvordan de skal håndtere og redusere egen klimarisiko.

– De motstridende svarene kan tyde på at det fortsatt er behov for økt kunnskap og veiledning, både om klimarisiko og faktiske klimatilpasningstiltak. Har du oversikt over egen klimarisiko, bør du også vite om det er behov for å gjøre tiltak som kan forebygge skader. Det ser ikke ut til at det er tilfelle, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind i pressemeldingen.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch