Jotunfjell Partners tror eiendom i Russland vil bli konfiskert eller annektert

Erfaringene som eiendomsbesitter i Russland har så langt vært dårlige, nå frykter Jotunfjell Partners at de skal bli enda verre.
USIKKER EIENDOM: I denne byen i Vest-Russland ligger fabrikken. Jotunfjell ønsker av hensyn til de ansatte ikke gå gi detaljer om fabrikken. | Foto: Google Street View og Google Maps
USIKKER EIENDOM: I denne byen i Vest-Russland ligger fabrikken. Jotunfjell ønsker av hensyn til de ansatte ikke gå gi detaljer om fabrikken. | Foto: Google Street View og Google Maps

«Vi må vel forvente at eiendommen på en eller annen måte blir konfiskert/annektert».

Det skriver Marius Bu i investeringsselskapet Jotunfjell Partners i en e-post til Utenriksdepartementet, ifølge E24.

Avisen har fått innsyn i e-postene der Jotunfjell Partners tegner et heller dystert bilde av erfaringene som investor i Russland.

Selskapet eier i dag to fabrikker i Pskov-regionen, ikke langt fra grensen til Estland. En i Velikije Luki og en annen i Loknia.

«Sistnevnte anlegg ble fullstendig ramponert og knust under en salgsprosess for omtrent fem år siden da kjøper ikke klarte å finansiere kjøpet. Fabrikken i Velikije Luki er intakt og vedlikeholdt og har drevet en småskala produksjon for lokalt marked for å dekke minimumskostnader», skriver selskapet i sin e-post til Utenriksdepartementet.

Til E24 sier Bu at selskapet nå ikke har andre valg enn å avvente situasjonen. Han anslår eiendomsverdien til å ligge på rundt 10 millioner kroner.

– Å sende penger til Russland nå vil være umusikalsk, så vi kan ikke gjøre annet enn å sitte og se på. Når vi ikke vil kunne innfri våre økonomiske forpliktelser, så er det vanskelig å si hva som skjer, sier Bu.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også