EiendomsWatch

Jotunfjell Partners tror eiendom i Russland vil bli konfiskert eller annektert

Erfaringene som eiendomsbesitter i Russland har så langt vært dårlige, nå frykter Jotunfjell Partners at de skal bli enda verre.

USIKKER EIENDOM: I denne byen i Vest-Russland ligger fabrikken. Jotunfjell ønsker av hensyn til de ansatte ikke gå gi detaljer om fabrikken. | Foto: Google Street View og Google Maps

«Vi må vel forvente at eiendommen på en eller annen måte blir konfiskert/annektert».

Det skriver Marius Bu i investeringsselskapet Jotunfjell Partners i en e-post til Utenriksdepartementet, ifølge E24.

Avisen har fått innsyn i e-postene der Jotunfjell Partners tegner et heller dystert bilde av erfaringene som investor i Russland.

Selskapet eier i dag to fabrikker i Pskov-regionen, ikke langt fra grensen til Estland. En i Velikije Luki og en annen i Loknia.

«Sistnevnte anlegg ble fullstendig ramponert og knust under en salgsprosess for omtrent fem år siden da kjøper ikke klarte å finansiere kjøpet. Fabrikken i Velikije Luki er intakt og vedlikeholdt og har drevet en småskala produksjon for lokalt marked for å dekke minimumskostnader», skriver selskapet i sin e-post til Utenriksdepartementet.

Til E24 sier Bu at selskapet nå ikke har andre valg enn å avvente situasjonen. Han anslår eiendomsverdien til å ligge på rundt 10 millioner kroner.

– Å sende penger til Russland nå vil være umusikalsk, så vi kan ikke gjøre annet enn å sitte og se på. Når vi ikke vil kunne innfri våre økonomiske forpliktelser, så er det vanskelig å si hva som skjer, sier Bu.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch