Aka: 4. generasjon Thoresen inn på eiersiden

En ny generasjon i Thoresen-familien kommer nå inn på eiersiden i Aka, som sitter på 230 handelseiendommer i store deler av Norge.
3 x THORESEN: Guro Thoresen, Hallvard Thoresen og Aage Thoresen representerer 2. og 3. generasjon i Aka-konsernet. | Foto: Per Tore Molvær
3 x THORESEN: Guro Thoresen, Hallvard Thoresen og Aage Thoresen representerer 2. og 3. generasjon i Aka-konsernet. | Foto: Per Tore Molvær

Et generasjonsskifte gjennomføres i Aka og 4. generasjon Thoresen kommer inn på eiersiden. Aage Thoresen vil selv sitte igjen med 10 prosent av Aka-aksjene, de tre barna Marte, Guro og Hallvard 25 prosent hver og de seks barnebarna vil samlet eie resterende 15 prosent likt fordelt.

Gjennom dette sikres fortsatt familieeierskap av det tradisjonsrike Hønefoss-selskapet, fremgår det av en melding på Akas hjemmesider.

Hyller de ansatte

– Vi har all grunn til å være godt fornøyde med Akas utvikling gjennom 45 år, sier Aage Thoresen.

– Alle våre dyktige og engasjerte medarbeidere har en betydelig del av æren for dette. Uten deres innsats ville ikke vårt strategiske og finansielle fundament ha vært så sterkt som det er i dag. Vi har også langsiktige og fremtidsrettede leietakere og samarbeidspartnere som har spilt en avgjørende rolle i vår utvikling, sier han.

«Business as usual»

Thoresen sier at generasjonsskiftet ikke får noen konsekvenser for Akass medarbeidere, leietakere og øvrige samarbeidspartnere.

–Her blir det «business as usual». Endringene er kun eiermessige, sier Aage Thoresen, som fortsatt vil ha «en hånd på rattet» som styremedlem.

Vil investere og utvikle for 5 milliarder

Aka er i dag et av landets største, privateide eiendomsselskap med 230 eiendommer i alle Norges landsdeler. Selskapets største leietakere er Reitan, NorgesGruppen, Europris og Coop.

Aka har ambisjoner om å investere i og utvikle eiendommer for opp mot fem milliarder kroner de neste fem årene.
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også