Senterkjempe med økte leier og utleiegrad

Finske Citycon har økt leieinntektene og tar samtidig opp guidingen. Leietakernes omsetning ligger nå godt over nivåene fra før pandemien.
BUTIKKENE FYLLES: Citycon melder om økte inntekter fra selskapets kjøpesentre. Snittleien per kvadratmeter økte med 0,8 euro til 23,4 euro i første kvartal. Utleiegraden er opp fra 94,2 prosent til 95,1 prosent. | Foto: Citycon
BUTIKKENE FYLLES: Citycon melder om økte inntekter fra selskapets kjøpesentre. Snittleien per kvadratmeter økte med 0,8 euro til 23,4 euro i første kvartal. Utleiegraden er opp fra 94,2 prosent til 95,1 prosent. | Foto: Citycon

Citycon melder at de har økt leieinntektene på sammenlignbart grunnlag med 3,5 prosent det siste året. Dette fremkommer av selskapets kvartalsrapport.

Det finske shoppingsenterselskapet solgte eiendommer, og leieinntektene falt fra 50,4 millioner euro i første kvartal 2021 til 49,1 millioner euro i første kvartal 2022. I tillegg til salg av eiendommer, har inntektene også blitt negativt påvirket av valutaeffekter.

Citycon har i løpet av kvartalet solgt to sentre i Norge som ikke ble regnet som kjernevirksomhet. Av kvartalsrapporten fremgår det at prisingen lå over NAV.

– De sterke operasjonelle tallene gjenspeiler stabiliteten til våre nødvendighetsbaserte sentre som fungerer som last mile-logistikkhuber for dagligvare, kommunale tjenester og andre tjenester til forbrukeren. Med kunder som prioriterer bekvemmelighet og tilgjengelighet, utnytter flere og flere leietakere sine omnikanal-strategier og bruker sine fysiske butikker i den kritiske last mile-distribusjonen, skriver administrerende direktør F. Scott Ball i rapporten.

Snittleien per kvadratmeter økte med 0,8 euro til 23,4 euro. Utleiegraden er opp fra 94,2 prosent til 95,1 prosent.

– Etterspørselen etter lokaler i sentrene våre har akselerert, noe som fremgår av vår sterke leasingaktivitet der vi har inngått leiekontrakter for over 48.000 kvadratmeter i første kvartal, sier F. Scott Ball.

Sammenlignbare tall viser at omsetningen til leietakerne økte 11,8 prosent, og lå 7,4 prosent høyere enn i første kvartal 2019, som var det siste ordinære førstekvartalet før pandemien.

Citicon opplyser at driftsresultatet økte for femte kvartal på rad, til 40,2 millioner euro. Dette tilskrives blant annet oppjustering av eiendomsverdier med 14,2 millioner euro. Eiendomsporteføljen er verdsatt til 4278,2 millioner euro, opp 0,9 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Citycon tar opp guidet driftsresultat for hele 2022 fra intervallet 164-180 millioner euro til 168-180 millioner euro. Justert fortjeneste per aksje (EPRA) guides til 0,49 – 0,58 euro mot tidligere 0,48-0,58 euro.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan