Vil kjøpe eiendommer for 6 milliarder: – Vi har sett mer på handelssegmentet

Fondet Swiss Life RED ESG Nordics 2022 skal investere seks milliarder i eiendom i Norden. Sjef for fondsvirksomheten, Ove Christian Norheim, sier at man ser mer på handelseiendommer og mindre på logistikk.
SKAL INVESTERE SEKS MILLIARDER: Ove Christian Norheim, sjef for fondsvirksomheten i Swiss Life Asset Managers Nordic, skal på jakt etter eiendom.
SKAL INVESTERE SEKS MILLIARDER: Ove Christian Norheim, sjef for fondsvirksomheten i Swiss Life Asset Managers Nordic, skal på jakt etter eiendom.

NRP er i ferd med å bygge opp sitt 11. fond, Swiss Life RED ESG Nordics 2022. Ifølge Finansavisen ble det nylig hentet inn 1,6 milliarder kroner til fondet, mens målet er tre milliarder. Inkludert belåning vil kjøpekraften vil være rundt seks milliarder kroner.

Leder for transaksjoner, Knut Ekjord, sier at investeringshorisonten er ut 2024, selv om det har tatt 12 til 18 måneder å fullinvestere noen tidligere fond.

– Vi er litt forsiktige i dagen marked, men det er ofte en ketchupeffekt, at når vi får tak på flere eiendommer omtrent på samme tid, sier Ekjord til avisen.

Ove Christian Norheim, sjef for fondsvirksomheten i Swiss Life Asset Managers Nordic, sier at Norden er nedslagsfeltet for fondet, som fokuserer på logistikk-, kontoreiendom og lett industri, handelsparker.

– Vi har i det siste sett litt mer på handelssegmentet og litt mindre på logistikk enn i tidligere fond ettersom vi synes det er høye priser innen logistikkeiendom, sier Norheim

Administrerende direktør i NRP, Christian Ness, sier man i tidligere fond har hatt et avkastningsmål på 10-12 prosent, men at man nå sier at kundene bør kunne forvente mellom 8 og 10 prosent etter alle gebyrer i et normalt eiendomsmarked.

– Kan du få det med lav risiko, mener vi at det er bra, sier Norheim til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også