EiendomsWatch

Ønsker 25 millioner for kjøpesenteret som har anslått teknisk verdi på 70 millioner

Banak Senter som ligger sentralt i Lakselv er til salgs, med prisantydning 25 millioner kroner.

TIL SALGS: Banak senter sentralt beliggende i Lakselv er til salgs. Prisantydningen er 25 millioner kroner. | Foto: Finn.no

Kjøpesenteret som tidligere var kjent som «DnC-senteret» eies av Arnstein Nikomas selskap Ninor Bygg AS. Transaksjonen skjer i form av overtagelse av alle aksjene i Ninor Bygg.

Det er eiendomsmegler Inge Bock i Privatmegleren Hammerfest som har fått salgsoppdraget. Til iFinnmark sier han at han tror det vil bli lett å selge bygget som kan ha en teknisk verdi på 70 til 80 millioner kroner.

– Han ønsker å selge for å realisere verdien av bygget, sånn at pengene kan brukes på andre prosjekter, forteller Bock om selgers motivasjon.

Kjøpesenteret som er bygget i 1983 er på 6450 kvadratmeter bta og har ifølge salgsprospektet årlige leieinntekter på rundt tre millioner kroner.

Eiendommen huser i dag en kafé og diverse butikker samt kontorer. Det er kun 202 kvadratmeter ledige lokaler i eiendommen som opplyses å ha solide leietakere som har vært der over mange år. Cubus, en senterkafe, Eurosko, en lekebutikk, frisør, Intersport, et regnskapskontor og en klesbutikk opplyses å holde hus i senteret.

Inge Bock sto også for salget av et annet kjøpesenter i Lakselv for noen år siden.

– Salget av Torgsenteret tok noen måneder, sier han til iFinnmark og legger til at han regner med noe lignende vil være tilfellet for Banak Senter også.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch