EiendomsWatch

SPG kjøper nedlagt kjeksfabrikk på Kampen

Eierne gir opp boligprosjektet og selger nå Østerdalsgata 1 på Kampen i Oslo til Scandinavian Property Group.

SPORET AV: Nærheten til jernbanen var en av utfordringene for aktørene bak boligprosjektet i Østerdalsgata 1 på Kampen. Nå er prosjektet avsluttet og eiendommen solgt. Den nye eieren, SPG, ønsker å utvikle eiendommen med kontor, trening og utadrettet virksomhet. | Foto: Scandinavian Property Group

Scandinavian Property Group (SPG) kjøper eiendommen Østerdalsgata 1 på Kampen i Oslo. Det melder selskapet i en pressemelding.

Kontor, trening og utadrettet virksomhet

Eiendommen består av en bygningsmasse med bruttoareal på cirka 11.000 kvadratmeter.

– Kampen er et utrolig spennende område med sterk identitet sentralt i Oslo. Vi ser et stort behov for boliger og næringsarealer i området. Vi eier allerede Hedmarksgata 13-15, som har godkjent rammetillatelse på 99 leiligheter, og med dette kjøpet vil vi tilby bydelen innovative konsepter innen kontor, trening og utadrettet virksomhet, sier daglig leder og partner Knut Holte i SPG i pressemeldingen.

Holte sier selskapet har stor tro på Kampen som destinasjon.

– Nye Jordal er allerede etablert og er selve kjernen av området, i tillegg tilfører NRK området over 2 000 nye arbeidsplasser når de flytter hovedkontoret til denne bydelen. SPG ønsker å skape en destinasjon på Kampen med attraktive boliger og et spennende bygulv, sier Holte.

Gir opp prosjekt

Selger av eiendommen er selskapet Daimyo. EiendomsWatch skrev i fjor høst flere saker om utfordringene Daimyo og deres partnere har møtt i utviklingen av eiendommen. Tilbake i 2018 fikk eiendomsutvikleren Bonum oppdraget med å utvikle «Kjeksfabrikken» på vegne av de totalt rundt 40 eierne i området den gang. Men prosjektet møtte motbør fra Byantikvaren og innsigelser fra Bane Nor. Sistnevnte mente at prosjektet var i strid med «nasjonale jernbaneinteresser».

Bane Nor om Kjeksfabrikken: – Det er ikke ofte vi ser oss nødt til å fremme innsigelser

Ifølge pressemeldingen har SPG Corporate Finance vært megler i transaksjonen, mens Thomas Brager Carlsen og Advokatfirmaet Thommesen har vært juridisk rådgiver for henholdsvis selger og kjøper.

Les flere saker om «Kjeksfabrikken»:

Bonum mener innsigelse kan ramme andre næringseiendommer i Oslo

Kjeksfabrikken: Byantikvaren fraråder sterkt planalternativ

Kjeksfabrikken på Vålerenga møter hard motbør fra Bane Nor

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch