Deas kjøper logistikk- og handelseiendom på Karihaugen

Fonds- og eiendomsforvalteren Deas kjøper en eiendom med utviklingspotensiale på bygrensen mellom Oslo og Lørenskog.
SOLGT: Deas har kjøpt Solheimsveien 2-4 på Karihaugen/Visperud i Lørenskog. | Foto: DNB Næringsmegling
SOLGT: Deas har kjøpt Solheimsveien 2-4 på Karihaugen/Visperud i Lørenskog. | Foto: DNB Næringsmegling

Fonds- og eiendomsforvalteren Deas har kjøpt Solheimsveien 2-4 på Karihaugen/Visperud i Lørenskog, på bygrensen mot Oslo, med eksponering mot E6 og riksvei 159, fremgår det av en melding fra DNB Næringsmegling.

–Vi gratulerer Deas Norway Balanced Property Fund med kjøp av flott logistikk- og handelseiendom i et område som står foran en spennende utvikling, sier Hans-Christian Birkedal, direktør transaksjoner i DNB Næringsmegling, som var selger BAS-Gruppens rådgiver.

BAS-Gruppen har ifølge DNB Næringsmegling valgt å realisere eiendommen i forbindelse med et generasjonsskifte.

– Solheimsveien 2-4 er fullt utleid til etablerte logistikk- og handelsaktører, og har et betydelig fremtidig utviklingspotensial, sier analytiker Niklas Gustafsson. Gjeldende regulering åpner for økt utnyttelse av tomten.

I dag karakteriseres Visperud av større industribygg, storhandel, lager og logistikk. Flere store kjedeaktører har etablert hovedkontoret eller hovedanlegget sitt her.I kommunedelplanen foreslår kommunen å utvikle handels- og næringsvirksomhet med arbeidsplassintensiv næring i kombinasjon med bolig, idrettsprogram og miljømessige kvaliteter.

– Vi er meget fornøyde med kjøpet av Solheimveien 2-4. Vi synes området generelt, og eiendommens beliggenhet spesielt, er svært attraktivt som last-mile logistikk og videre utvikling, sier Kristoffer Lunde, Head of Transactions i Deas Asset Management Norway.

I tillegg er det ifølge Deas et attraktivt flerbrukerbygg med mellomlange leiekontrakter, noe som passer fondets strategi og porteføljesammensetning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo