KMC Properties kjøper eiendom for 90 millioner

– Denne logistikkeiendommen har et stort potensial til å bli en svært lønnsom investering for oss, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, i forbindelse med kjøp i Narvik for 90 millioner kroner.
KJØPER I NARVIK: Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, sikrer seg logistikkeiendom for 90 millioner kroner. | Foto: KMC Properties
KJØPER I NARVIK: Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, sikrer seg logistikkeiendom for 90 millioner kroner. | Foto: KMC Properties

KMC Properties, som har fokus på industri- og logistikkeiendommer, skriver i en børsmelding at selskapet har inngått avtale om kjøp av en logistikkeiendom, inkludert et tørr-, kjøle- og fryselager, utenfor Narvik. 

Selger er KS-strukturen Sentrallager Nord-Norge.

Prisen er 90 millioner kroner. Kjøpet av eiendommen, som ventes gjennomført 2. januar, skal finansieres gjennom en kombinasjon av banklån og egenkapital.

Eiendommen er sammensatt av 22.357 kvadratmeter (BTA) tomt og 11.400 kvadratmeter av bygg som ble oppført i 1998, 2001 og 2011. Alle bygningene ble betydelig oppgradert i 2011. 

Eiendommen ligger strategisk til i et logistikknutepunkt sør for Narvik sentrum, like ved E6, jernbanen og havneterminalen, opplyses det.

– Denne logistikkeiendommen har et stort potensial til å bli en svært lønnsom investering for oss. Basert på eksisterende leieavtaler har vi en solid yield på eiendommen. Nesten halvparten av anlegget er imidlertid ledig, noe som etterlater oss med forventninger om forbedret lønnsomhet, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties.

Eiendommen har en leieavtale med den norske kjøttprodusenten Kuraas på cirka 4500 kvadratmeter, med en første leieavtale på 15 år og opsjon på forlengelse fra 2. januar 2023. 

Logistikkeiendommen ligger ved siden av kjøttforedlingsanlegget KMC Properties overtok i februar i år, som også er leid ut til Kuraas. Som en del av den nye avtalen har Kuraas erstattet sin eksisterende kontrakt, med 6 års gjenværende leieavtale, med en ny 15 års avtale for dette anlegget. 

I tillegg har KMC Properties signert en leieavtale med en tjenesteleverandør på ytterligere 4100 kvadratmeter, som i første omgang løper i 10 år. 

Annualisert leiekontrakt for gjeldende kontrakter utgjør 5,7 millioner kroner for 2023 og 8,0 millioner kroner (eksklusive KPI-justering) for 2024. Kontraktene vil være gjenstand for 100 prosent KPI-justering fra 1. januar 2024. I tillegg er nesten halvparten av eiendommen. for tiden ledig, noe som gir mulighet for betydelige tilleggsinntekter.

Cushman & Wakefield Realkapital var selgers rådgiver.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo