Internasjonal megler merker stadig større etterspørsel etter logistikkeiendommer

Det internasjonale meglerfirmaet Jones Lang LaSalle (JLL) melder om et hett logistikkmarked med høy etterspørsel. Dette på tross av et vanskelig finansielt marked.
INTERESSE: Internasjonale investorer er stadig på jakt etter interessante logistikkeiendommer i Norden. | Foto: Fabritius
INTERESSE: Internasjonale investorer er stadig på jakt etter interessante logistikkeiendommer i Norden. | Foto: Fabritius

Det er danske EjendomsWatch som har vært i kontakt med det internasjonale meglerbyrået Jones Lang LaSalle (JLL). Meglerfirmaet har utarbeidet en markedsundersøkelse i 2022, sammen med EDC Poul Erik Bech.

Undersøkelsen viser at logistikkeiendommer er noe internasjonale investorer fortsatt finner interessant. Dette på tross av at finansielle markeder er blitt strammere og både inflasjonen og rentene er på vei oppover. 

Ifølge en markedsoppdatering fra Malling & Co tidligere i år ser imidlertid logistikk-euforien i Norge ut til å ha svekket seg noe relativ til andre segmenter.

I Danmark har transaksjonsvolumet på logistikkeiendommer vært stigende siden 2019 og 2020. Det skal være økning innen e-handel som fører til at etterspørsel etter både lager- og logistikkeiendommer har så høy internasjonal interesse. Koronapandemien sørget for at denne interessen akselererte, melder EjendomsWatch.

Generelt har interessen for logistikkeiendommer steget i hele Norden de seneste årene, med Sverige i førersetet. I 2022 ble det omsatt slike eiendommer for 3,5 milliarder euro i vårt naboland, ifølge tall fra JLL.

I Cushman & Wakefields Realkapitals nylige investorundersøkelse i Norge sier 60 prosent av investorene at de venter flat utvikling i etterspørselen etter leie av kontor- og logistikkarealer.

Den finansielle uroen i hele verden har sørget for at prisnivået har justert seg i dette segmentet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo