BDO lanserer løpende konkursanalyse for handelsnæringen

Det er lansert et verktøy fra BDO som viser et oversiktsbilde over siste konkurser i handelsnæringen, delt inn i bransjer og i geografi.
LANSERER NYTT VERKTØY: Kjell-Fredrik Kristiansen I BDO. | Foto: BDO
LANSERER NYTT VERKTØY: Kjell-Fredrik Kristiansen I BDO. | Foto: BDO

Dyrtid gjør at mange frykter konkursboom og hittil i år ser vi rekordhøyt antall konkurser i overnattings- og serveringsbransjen. 

BDO lanserer nå et nytt verktøy som skal gi et ferskt oversiktsbilde over siste konkurser, delt inn i bransjer og i geografi.

– I kjølvannet av pandemien kunne man forvente at antall konkurser økte kraftig som følge av at statlige støtteordninger ble avskaffet, sier Kjell-Fredrik Kristiansen , partner og bransjeleder handel i rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO, i en pressemelding.

– Global uro har medført økte strøm-, rente- og matpriser; dette påvirker driftskostnader og potensielt inntektssiden i mange handelsbedrifter. Flere lurer på om vi nå står foran et ras av konkurser. Vårt verktøy gir svar på dette, sier han.

I november delte 367 små og mellomstore handelsbedrifter sine utsikter for de neste tolv månedene gjennom BDOs SMB-barometer. 14 prosent av disse var usikre på eller fryktet at virksomheten deres vil gå konkurs i 2023. Mer enn 7 av 10 pekte på energipriser og økte kostnader på innsatsfaktorer som hindre for positiv vekst.

– Det er derfor noe positivt å se at konkurstallene så langt ikke er spesielt høyere enn normalnivåene fra før pandemien. Kanskje er det smertene av en retur tilbake til normalnivå vi nå kjenner på, sier Kristiansen.

Foto: BDO
Foto: BDO

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo