Olav Thon Gruppen-overskudd på 4,3 milliarder – gjeldsgrad på 27 prosent

Resultatet i 2022 var solid for Olav Thon Gruppen, sier konserndirektør Arne B. Sperre. Resultatet før skatt endte på 4,3 milliarder kroner, mens likviditetsreserven er på 10,4 milliarder kroner.
FORNØYD MED RESULTAT: Konserndirektør for økonomi og finans Arne B. Sperre. | Foto: Olav Thon Eiendomsselskap
FORNØYD MED RESULTAT: Konserndirektør for økonomi og finans Arne B. Sperre. | Foto: Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Gruppen oppnådde et solid resultat også i 2022 til tross for kraftige renteøkninger og økt økonomisk usikkerhet, skriver selskapet i en pressemelding.

De aller fleste virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen utviklet seg godt, og resultatveksten fra i fjor forklares i hovedsak av en stor resultatfremgang i Thon Hotels.

– Til tross for økte markedsrenter er vi godt fornøyd med at Olav Thon Gruppen nok en gang kan presentere et solid resultat, sier konserndirektør for økonomi og finans Arne B. Sperre.

Resultatet ned

Olav Thon Gruppen oppnådde et resultat før skatt på 4300 millioner kroner i 2022, mot 7815 millioner kroner året før. Posten verdiendring/avskrivninger eiendommer og finansielle instrumenter var på pluss 364 millioner kroner, mot 4369 millioner kroner i 2021.

Driftsinntektene utgjorde 12.184 millioner kroner, mot 10.282 millioner kroner året før.

Har over 10 milliarder i likviditetsreserver

I 2022 økte konsernets egenkapital til 68 milliarder kroner, og ved utgangen av 2022 var konsernets likviditetsreserver 10,4 milliarder kroner. Det er riktignok ned fra 11,6 milliarder kroner ett år tidligere.

– Selv med høyere markedsrenter og økt makroøkonomisk usikkerhet er Olav Thon Gruppen solid posisjonert for videre lønnsom vekst i tiden fremover, uttaler Sperre.

Lav gjeldsgrad

Ved utgangen av 2022 var markedsverdien på konsernets samlede eiendomsportefølje 111,2 milliarder kroner og rentebærende gjeld utgjorde 31,0 milliarder kroner, mot henholdsvis 108,5 og 30,9 milliarder kroner året før.

Olav Thon Gruppen har en belåningsgrad de fleste kan misunne selskapet i disse dager. Den var ved utgangen av 2022 på 27 prosent, mot 28 prosent ett år tidligere.

Økte butikkomsetningen

Olav Thon Gruppen har i dag 93 kjøpesentre i eie og forvaltning, I 2022 var butikkomsetningen i konsernets egeneide kjøpesentre i Norge og Sverige rundt 76 milliarder kroner, med en samlet vekst fra 2021 på 14 prosent i Norge

Ved utgangen av 2022 hadde Thon Hotels 13.400 rom fordelt på 89 hoteller i Norge og utlandet.

Knallvekst for hotellene

2022 var et godt år for hotellnæringen med betydelig økning i antall overnattinger fra 2021.

Thon Hotels oppnådde en stor økning både i gjennomsnittlig rompris og beleggsprosent, og hadde en betydelig resultatvekst i 2022, fremgår det av rapporten. RevPAR oppgis å ha økt fra 345 til 597 kroner.

Her finner du hele rapporten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo