Ikea flytter inn i Vinkelgården på Majorstuen

– Vinkelgården er en fantastisk lokasjon, sier Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, som nå overtar DNBs lokaler på bakkeplan i gården.
I EN SOFA FRA IKEA: Björn Abanilla Karlsson skal lede Majorstuen enheten og administrerende direktør Ikea Norge, Carl Aaby. | Foto: Ikea
I EN SOFA FRA IKEA: Björn Abanilla Karlsson skal lede Majorstuen enheten og administrerende direktør Ikea Norge, Carl Aaby. | Foto: Ikea

Den svenske møbelgiganten skal i løpet av høsten 2023 åpne et planleggings- og bestillingspunkt i den tradisjonsrike Vinkelgården på Majorstuen. Ikea overtar DNBs lokaler på bakkeplan, men DNB skal fortsatt ha rådgivningskontor i andre etasje. DNB Næringsmegling var utleiers rådgiver i forbindelse med avtalen.

– Vinkelgården på Majorstuen er en fantastisk lokasjon med om lag 12 millioner forbipasserende årlig og et kollektivt knutepunkt med yrende liv. Vi gleder oss stort til å åpne dørene i løpet av høsten, sier Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge.

Fikk kritikk

Både DNB og tidligere gårdeier Christian Ringnes fikk kritikk da DNB flyttet inn i Vinkelgården øverst i Bogstadveien. Mange populære småbutikker måtte flytte ut for å gi plass til DNB. 

Kritikerne har pekt på at banker og eiendomsmeglerkontorer skaper «døde vinduer» i byen, noe som igjen ikke bidrar til liv og dynamikk på gateplan. 

– Målet er å få til mer aktivitet rundt bygget på gateplan og gjøre et allerede pulserende område enda mer attraktivt, sa kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til FinansWatch i januar.

Ikea satser i byene

Dette blir Ikeas åttende planleggings- og bestillingspunkt i Norge, og det sjette på Østlandet. Ikea Majorstuen blir på om lag 270 kvadratmeter.

Ikea planleggings- og bestillingspunkt er et annerledes butikkonsept fra det tradisjonelle varehuset ved at man ikke kan kjøpe med seg produkter hjem, men i stedet bli inspirert og få profesjonell hjelp til hjeminnredningsprosjekter.

«Færre bruker bil, flere bor alene på mindre plass, netthandelen øker og man forventer rask og riktig levering. Dette gjør at også Ikea endrer seg. Vi skal komme nærmere kunden og møte behovene deres uansett om de velger å møte oss fysisk, digitalt eller begge deler samtidig. De tradisjonelle varehusene vil selvsagt utvikles og leve videre, men de skal suppleres med nye butikkonsepter og nye måter å møte Ikea på der vi kan tilby det vi alltid har gjort; kvalitetsprodukter og løsninger til fornuftige priser», skriver Ikea i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo