Fabritius kjøper ut Nordr og Ferd på Gardermoen – kan utvikle 400.000 kvadratmeter lagerbygg

Fabritius satser tungt på Gardermoen og øker tomtebanken nå selskaper sikrer seg 100 prosent av Oslo Logistikkpark Gardermoen. Det dreier seg om 900 mål.
KJØPER PÅ GARDERMOEN: Asgeir Solheim og Fabritius har sikret seg 100 prosent av Oslo Logistikkpark Gardermoen. | Foto: Fabritius
KJØPER PÅ GARDERMOEN: Asgeir Solheim og Fabritius har sikret seg 100 prosent av Oslo Logistikkpark Gardermoen. | Foto: Fabritius

Bjørn Rune Gjelsten-kontrollerte Fabritius har sikret seg 100 prosent av Oslo Logistikkpark Gardermoen, fremgår det av en pressemelding.

Fabritius har i lengre tid vært posisjonert med et større tomteområde, for lager- og logistikk på Gardermoen, sammen med Nordr og Ferd. 

Fabritius er en eiendomsforvalter og utvikler med hovedfokus på lager- og logistikk og har derfor ønsket å øke eierskapet i denne enorme tomtebanken, som ligger i Oslo Logistikkpark Gardermoen. 

Fabritius har nå gjennomført et utkjøp av øvrige aksjer og eier nå hele selskapet.

Eiendommene som ligger i Oslo Logistikkpark Gardermoen, hvor Fabritius nå sitter med begge hendene på rattet, er på over 900 mål og det vil kunne utvikles rundt 400.000 kvadratmeter med lagerbygg på området. 

Fornøyd toppsjef

Daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim, er veldig fornøyd med å ha fått fullt eierskap til en så stor tomtebank rett nord for Oslo: 

– Kjøpet av aksjeposten i Oslo Logistikkpark Gardermoen gir oss en enda bedre kontroll og intern integrering når vi nå går inn i en fase med utvikling av nye moderne lager- og logistikkbygg på Gardermoen. Dette blir en veldig viktig ressurs for å utvikle nye prosjekter og bygge opp porteføljen vår i årene som kommer. Vi ser frem til å ferdigstille prosjektet med OneMed og er klar for å signere nye leietaker på området, sier Solheim.

Er i dialog med interessenter

Selskapet har allerede et lagerbygg på drøye 20.000 kvadratmeter under bygging for OneMed Services og har flere konkrete dialoger på nye lagerprosjekter, opplyses det i meldingen.

Med begrenset tomteareal for lagerbygg nord for Oslo er og blir Gardermoen det nye store lagerklusteret nord for Oslo, skriver selskapet.

«Infrastrukturen er godt på vei og tomtene har en veldig god byggegrunn, så her vil vi raskt kunne levere kvalitetsbygg til potensielle leietakere. Det er flere dialoger med potensielle leietakere og Fabritius regner med at det i løpet av høsten 2023 kommer på plass en eller flere leiekontrakter», heter det.

«Kjøpet er en strategisk posisjonering for Fabritius og med et ønske om langsiktig eie av byggene var det nå et naturlig tidspunkt at Fabritius tok over kontrollen for hele prosjektet, selv om samarbeidet med tidligere aksjonærer har fungert veldig godt», fremgår det.

Størst i Norge

Fabritius blir med dette kjøpet Norges største utvikler av lager- og logistikkbygg. I tillegg til Oslo Logistikkpark Gardermoen eier Fabritius 550 mål tomt i Oslo Logistikkpark Drøbak. 

Inkludert øvrige enkelttomter sitter Fabritius på drøye 1800 mål tomt, hvorav rundt 260 mål har prosjekter under utvikling

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo