Virke advarer regjeringen mot å overse varehandelen

Optimismen kommer gradvis tilbake til norsk økonomi. Likevel advarer Hovedorganisasjonen Virke regjeringen mot å overse handelsnæringen.
ADVARER: Handelsnæringen kan bli oversett, frykter Virke. | Foto: Cornelius Poppe / NTB
ADVARER: Handelsnæringen kan bli oversett, frykter Virke. | Foto: Cornelius Poppe / NTB
NTB

– Vår medlemsundersøkelse viser at positiviteten er tilbake i flere bransjer som reiseliv, finans og tjenestenæringene. Samtidig leser vi om rekordresultater i olje- og gass og en eksportindustri som flyr høyt på lav kronekurs. Når norsk økonomi er på vei opp i fart, havner næringene som sliter, fort i blindsonen, sier administrerende direktør Bernt G. Apeland i Virke.

Den ferske medlemsundersøkelsen viser nemlig at store deler av handelsnæringen rapporterer om magre resultater og dystre fremtidsutsikter. Det skjer som følge av at etterspørselen blant forbrukerne går ned, samtidig som innkjøpsprisene går opp.

Apeland frykter at handelsnæringen kan bli oversett og advarer derfor regjeringen foran den kommende budsjettkonferansen.

– Over 350.000 nordmenn jobber innenfor varehandel. Alene utgjør det mer enn hundre tusen flere enn alle som jobber i fastlandsindustrien og petroleumssektoren til sammen. Det er klart at en nedgang i denne næringen er svært alvorlig, sier Virke-sjefen.

Regjeringen møtes til budsjettkonferanse torsdag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo