DNB Livsforsikring og Relog selger Vestby Storsenter 

Et samarbeid mellom Alti og Wessel Eiendom kjøper Vestby Storsenter, som er på 35.000 kvadratmeter. Selgerne ser stort utviklingspotensial for eiendommen, men satser ikke selv på boligutvikling.
SOLGT: Vestby Storsenter får nye eiere. | Foto: Alti
SOLGT: Vestby Storsenter får nye eiere. | Foto: Alti

Vestby Storsenter skifter eier. DNB opplyser i en pressemelding at DNB Livsforsikring og Relog selger 100 prosent av aksjene i Vestby Senterutvikling. Det er Vestby Utvikling som er kjøper. Dette selskapet eies 50 prosent av Wessel Eiendom, 25 prosent av Alti Eiendomsinvest og 25 prosent av LL Sørco II.

Senteret vil bli forvaltet av Alti Forvaltning.

Samarbeid siden 2007

Vestby Storsenter ble utviklet av NHP Eiendom AS (nå Relog) og DNB Livsforsikring, som inngikk et samarbeid om eierskap og utvikling av blant annet Vestby Storsenter i 2007. 

Vestby Storsenter ble åpnet 14. mars 2013. DNB Næringseiendom har forvaltet senteret siden åpningen. 

Den omtrent 35.000 kvadratmeter store handelseiendommen ligger i nærheten av E6 i Vestby. Senteret huser per i dag 47 butikker, og disse omsatte for 714 millioner kroner i 2022.

Ser muligheter for boliger

«Senteret er en del av Vestby sentrum som gjennomgår en betydelig utvikling med utgangspunkt i Sentrumsplanen, og senteret inneholder kjente aktører fra handelssektoren. Sentrumsplanen gir mulighet for en ikke ubetydelig utvikling av eiendommen, blant annet med boliger», heter det.

– Vestby Storsenter har hatt en god utvikling siden oppstarten i 2013. Senteret har fått en god posisjon som lokalsenter med godt innslag av kunder fra E6, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom i forbindelse med salget.

DNB Liv og Relog ser stort utviklingspotensial for eiendommen, men satser ikke selv på boligutvikling. 

– Derfor er det naturlig å overlate den videre utvikling til andre, som har dette som sitt satsningsområde, noe vi opplever at kjøpergrupperingen gjør. Vi er fornøyde med salget, og er trygge på at kjøperen vil sikre en god videre utvikling og forvaltning av eiendommen, sier Boge.

Vestby Storsenter består av to seksjoner og det er hoveddelen av senteret, seksjon én som selges. Seksjon to inngår ikke i salget, den eies av West Coast Invest og inneholder butikken Sparkjøp. 

Overtagelse skjer i midten av oktober.

Har hatt fin utvikling

«Leietakermiksen er god og variert, og senteret har hatt en fin omsetningsutvikling de senere år i takt med den generelle utviklingen av Vestby som tettsted. Senterets fem største leietakere er Rema 1000, Vinmonopolet, Clas Ohlson, Møblia og Power», skriver Alti Forvaltning i en separat pressemelding. 

Med denne avtalen er Alti Forvaltning engasjert i 45 kjøpesentre. 

«Vestby Storsenter er et spennende senter i en vekstkommune med gode muligheter, og som passer godt inn i vår portefølje. Som en del av eiendommen medfølger det en spennende tomt for boligutvikling og en tomt for utvidelse av senteret. Vi ser frem til å komme i gang med forvaltningen og utvikling av eiendommen, sier Ole-Chr. Hallerud i Alti Eiendomsinvest. 

Rådgiverne

Colliers har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Juridisk rådgiver har vært Wikborg Rein Advokatfirma. 

Juridisk rådgiver for Vestby Utvikling AS har vært CLP ved Håvard Skogvoll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo